Якщо у вас є баклажан, приготуйте його незвичайним способом. Байдужих не залишиться
У сезон баклажанів можна приготувати з них ось такий цікавий і дуже смачний запечений рулет в томатному соусі.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Вам будуть потрібні:
- фарш (будь-який, переважно яловичий) – 400 г;
- свіжий баклажан – 4 шт .;
- цибуля ріпчаста – 1 шт .;
- спеції і приправи за смаком;
- сіль;
- панірувальні сухарі – 2 ст. л .;
- сир твердий – для начинки;
- зелень – для подачі
Для соусу:
- соняшникова олія – 2 ст. л .;
- вершкове масло – 1 ст. л .;
- томатна паста – 1 ст. л .;
- гаряча вода – 400 мл;
- помідор свіжий – 2 шт .;
- часник – 2 зубчики
Змішуємо фарш з дрібно нарізаною ріпчастою цибулею, спеціями і приправами за смаком, а також парою ложок панірувальних сухарів. Трохи вимішуємо, накриваємо його плівкою і прибираємо приблизно на 1 годину в холодильник настоюватися.
Далі підготуємо баклажани. Добре миємо їх і викладаємо на деко, застелене пергаментом. Робимо неглибокі надрізи і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин.
Виймаємо баклажани з духовки, даємо їм трохи охолонути, а потім очищаємо від шкірки.
Далі розгортаємо фарш на пакеті або пергаменті і викладаємо на нього очищений запечений баклажан. Робимо в баклажані розріз, в який укладаємо кілька шматочків твердого сиру. Солимо, перчимо, а потім загортаємо все в щільну «ковбаску».
Утворені «ковбаски» змащуємо білком і прибираємо в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин.
В цей час приготуємо соус. Спочатку розігріваємо на сковорідці олію, до якої потім додаємо трохи вершкового масла. Трохи протушуємо на сковорідці томатну пасту, потім додаємо до неї тертий свіжий помідор і дрібно нарізаний часник. Знову трохи тушкуємо, після чого додаємо гарячу воду. Доводимо до кипіння і соус готовий.
Виймаємо з духовки вже підрум’янені баклажани і поливаємо соусом, знову відправляємо в духовку запікатися приблизно на 20 хвилин, після чого страва готова.
Готові рулетики варто подавати до столу, прикрасивши зеленню.