Якщо є Молоко, Яйце, Мука… значить, буде сита вся родина. Суп, який готується дуже просто
Суп курячий з галушками. Готується дуже просто і з доступних продуктів. Такий суп обов’язково сподобається всій родині та урізноманітнить повсякденне меню.
Інгредієнти:
- Курячі частини -500гр.
- Вода -2,5л.
- Сіль -1ч.л
- Лавровий лист -1шт.
- Морква -1 шт.
- Цибулина -1шт.
- Картопля -4 шт.
Для галушки:
- Яйце -1шт.
- Молоко -50мл.
- Сіль -1/3ч.л
- Борошно -80-100гр.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
Для початку відваримо курячий бульйон. У каструлю наливаємо холодну воду 2,5 літри, кладемо курячі частини приблизно 500 грам.
При необхідності знімаємо накип. Як накип перестане з’являтися, я додаю сіль 1ч.л. і лавровий лист, лавровий лист можете не додавати все на ваш смак, я люблю його і тому додаю відразу в бульйон.
Щоб бульйон був прозорим, обов’язково варимо на повільному вогні близько однієї години.
Поки бульйон вариться підготуємо овочі. Моркву натріть на великій тертці, цибулину розріжемо кубиками, картопля 4 середні бульби розріжемо брусочками.
Як бульйон буде готовий, виймаємо курячі частини, додаємо картопля і варимо 10 хвилин.
На сковороду наливаємо олію 2ст.л. кладемо цибулю і обсмажуємо до напівпрозорості, додаємо моркву і смажимо ще всі разом 2 хвилини.
Додаємо овочі до картоплі та варимо до готовності овочів.
Приготуємо тісто на галушки. Розбиваємо 1 яйце, додаємо 50 мл молока, трохи солі, все перемішуємо. Додаємо 100 г борошна і перемішуємо. Тісто повинне вийде і не надто рідке, але й не густе.
Набираємо чайною ложечкою трохи тіста і опускаємо в каструлю із супом. Варимо ще 5 хвилин, додаємо м’ясо, яке відокремимо від курячих частин, на яких варився бульйон. Пробуємо на сіль, якщо потрібно додаємо, кладемо чорний перець, зелень та знімаємо з вогню.