Якщо є Молоко, Яйце, Мука… значить, буде сита вся родина. Суп, який готується дуже просто

Суп курячий з галушками. Готується дуже просто і з доступних продуктів. Такий суп обов’язково сподобається всій родині та урізноманітнить повсякденне меню.

Інгредієнти:

  • Курячі частини -500гр.
  • Вода -2,5л.
  • Сіль -1ч.л
  • Лавровий лист -1шт.
  • Морква -1 шт.
  • Цибулина -1шт.
  • Картопля -4 шт.

Для галушки:

  • Яйце -1шт.
  • Молоко -50мл.
  • Сіль -1/3ч.л
  • Борошно -80-100гр.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Для початку відваримо курячий бульйон. У каструлю наливаємо холодну воду 2,5 літри, кладемо курячі частини приблизно 500 грам.
При необхідності знімаємо накип. Як накип перестане з’являтися, я додаю сіль 1ч.л. і лавровий лист, лавровий лист можете не додавати все на ваш смак, я люблю його і тому додаю відразу в бульйон.
Щоб бульйон був прозорим, обов’язково варимо на повільному вогні близько однієї години.
Поки бульйон вариться підготуємо овочі. Моркву натріть на великій тертці, цибулину розріжемо кубиками, картопля 4 середні бульби розріжемо брусочками.
Як бульйон буде готовий, виймаємо курячі частини, додаємо картопля і варимо 10 хвилин.
На сковороду наливаємо олію 2ст.л. кладемо цибулю і обсмажуємо до напівпрозорості, додаємо моркву і смажимо ще всі разом 2 хвилини.
Додаємо овочі до картоплі та варимо до готовності овочів.
Приготуємо тісто на галушки. Розбиваємо 1 яйце, додаємо 50 мл молока, трохи солі, все перемішуємо. Додаємо 100 г борошна і перемішуємо. Тісто повинне вийде і не надто рідке, але й не густе.
Набираємо чайною ложечкою трохи тіста і опускаємо в каструлю із супом. Варимо ще 5 хвилин, додаємо м’ясо, яке відокремимо від курячих частин, на яких варився бульйон. Пробуємо на сіль, якщо потрібно додаємо, кладемо чорний перець, зелень та знімаємо з вогню.