Який же він смачний! Повітряний крем – десерт всього за 5 хвилин
Десерт виходить дуже ніжним і смачним, не набридає, ви зможете використовувати його в якості крему для самих різних десертів і тортів. Звичайно, крем виходить калорійним, але ви ж не будете їсти його кілограмами.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Вподобайка
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- молоко, 1.5 склянки;
- вода, 4 ст.л;
- цукор, за смаком;
- жовток, 3 шт;
- сметана, 300 мл;
- екстракт ванілі, 1 ч.л;
- желатин, 1 ст.л.
Жовтки розтираємо з цукром до білої маси і ставимо на мінімальний вогонь. Вливаємо молоко, змішуємо інгредієнти, нагріваємо масу 10 хвилин, перемішуючи. До кипіння не доводити і знімаємо з плити.
Сметану обираємо не жирну, можна замінити натуральним йогуртом і збиваємо, змішавши з екстрактом ванілі.
Желатин заливаємо водою на 5 – 10 хвилин до набрякання, потім розтоплюємо на водяній бані і змішуємо з яєчно-молочною масою. Охолоджуємо.
Додаємо збиту сметану, змішуємо. Розкладаємо в креманки і ставимо в холодильник для застигання.
Від кількості обсягу желатину, залежить консистенція десерту – більше желатину, вийде майже панакота, менше – домашнє морозиво.
Можна прикрасити тертим шоколадом або подати з ягідним соусом, домашніми кексами.