Їж хоч кожен день! Буряковий салат на вечерю – швидко, просто і смачно

Буряковий салат з горіхами – це дуже смачна, пікантна і ароматна закуска. Такий салат готувати простіше простого і можна навіть подавати на святковий стіл.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • буряк, 5 шт;
  • цибуля, 2 шт;
  • часник, 2 – 4 зубчики;
  • горіхи, 100 г;
  • кріп, 1 пучок;
  • сіль і цукор по 0.5 ч.л;
  • гострий перець;
  • оцет 9%, 2 ч.л;
  • олія соняшникова, 3 ст.л.

Буряковий салат: процес приготування

Буряк вибирайте бордовий, соковитий. Цибулю ріжемо тонкими півкільцями. Додаємо сіль і цукор, оцет, перемішуємо рукою і залишаємо маринуватися на 15 хвилин.

Буряк відварюємо або запікаємо в духовці в фользі.

Натираємо буряк на грубій терці і змішуємо з цибулею.

Горіхи волоські обсмажуємо на сухій сковороді і подрібнюємо качалкою або блендером. Часник і зелень дрібно нарізаємо.

Змішуємо всі продукти, заправляємо рослинною олією за смаком, солимо і перчимо, додаємо гострий перець і подаємо до столу.

Такий салат прекрасно підходить до картопляного пюре, картоплі по-домашньому, каш з круп, м’ясних страв.

Не вдається скопіювати.