З Австрії привезла рецепт справжнього віденського шніцеля (багато років не зраджую цьому рецепту)

Подорожуючи по Австрії, я дізналася, як треба готувати справжній віденський шніцель. М’ясо виходить соковитим, панірування не відвалюється, а корочка залишається хрусткою. Вже багато років я не зраджую рецептом. Страва незмінно виходить смачним і ситним. Ділюся з вами секретами приготування., а корочка залишається хрусткою. Вже багато років я не зраджую рецептом. Страва незмінно виходить смачним і ситним. Ділюся з вами секретами приготування.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо

Інгредієнти

Вам буде потрібно наступний набір продуктів для приготування шніцеля.

  • 4 яловичих відбивних (по 150 г кожна). Також ви можете використовувати курятину або свинину.
  • Чверть склянки борошна.
  • Половина чайної ложки солі.
  • Два великих яйця.
  • Півсклянки панірувальних сухарів.
  • Будь-яку олію або жир для смаження.
  • Скибочки лимона для сервіровки (за бажанням).

Приготування панірування

Спершу треба гарненько відбити м’ясо. Простелена харчову плівку, покладіть на неї відбивну і накрийте ще одним шаром плівки. Відбийте м’ясо до товщини приблизно пів сантиметра.

Для панірування вам знадобляться три окремі миски. В одній змішайте борошно і сіль, в іншій збийте яйця до однорідності, в третю мисочку насипте панірувальні сухарі.

Велику сковорідку поставите на вогонь, налийте в неї масло на пів сантиметра. Добре його розігрійте (на це піде приблизно 8 хвилин).

Тепер приступайте до паніровці шніцеля. Візьміть відбивну і добре вивалявся її в борошні з усіх боків. Далі занурите у збите яйце. Дайте лишків яйця стекти.

Потім швидко обваляйте м’ясо в панірувальних сухарях. Не потрібно вдавлювати м’ясо в сухарі, щоб прилипла більше панірування. Сухарі можуть просто розмокнути, і скоринка не буде такої хрусткою. Панірування повинна рівним шаром покривати весь шніцель.

Смажте до золотистої скоринки

Відразу ж покладіть за панірувати м’ясо на сковорідку. Шніцелі не повинні смажитися занадто щільно один до одного, залишайте між ними простір. Смажте з кожного боку по 2-3 хвилини. Скоринка повинна стати золотисто-коричневої.

Готовий віденський шніцель покладіть на паперовий рушник, щоб видалити надлишки жиру. Подавайте з скибочками лимона, салатом з картоплі або огірків або смаженою картоплею.