З гарбуза готую кекс до чаю (перемішую все ложкою і в форму)
Сьогодні хочу поділиться рецептом гарбузового кексу. Зараз, коли сезон гарбуза в самому розпалі я не могла з Вами не поділитися улюбленим в нашій родині дивовижним гарбузовим кексом. У міру солодкий, ароматний він просто створений для затишного чаювання в колі сім’ї.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Вподобайка
Необхідні продукти:
- Гарбуз – 250 гр.
- Горіхи – 150 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Цукор – 150 гр.
- Сметана – 3 ст.л.
- Розпушувач – 1 пачка
- Сіль – 1/3 ч.л.
- Борошно – 250 гр.
- Вершкове масло – 100 гр.
Покроковий процес приготування:
У миску розбиваємо 3 яйця, додаємо 150 грам цукру, дрібку солі і збиваємо все віночком, можна скористатися міксером. 100 грам вершкового масла розтопити і додамо до яєць.
Додаємо 3 ст.л. сметани, перемішуємо. Відміряємо 250 грам борошна додаємо 1 пачку розпушувача, у мене в пачці 12 грам. Перемішуємо.
250 грам гарбуза натерти на грубій терці.
Горіхи 150 грам будь-які у мене сьогодні фундук і волоські горіхи порубати ножем.
Додаємо гарбуз і горіхи в тісто. Перемішуємо.
Беремо форму для випічки. Змащуємо маслом, переливаємо тісто. Ставимо в розігріту духовку і випікаємо в духовці до готовності. При 180 градусах 50-60 хвилин, орієнтуйтеся по своїй духовці. Готовність можна перевірити дерев’яною шпажкою.
Виймаємо з форми, дамо охолонути і можна подавати до чаю. До речі гарбуз можна замінити на моркву, теж виходить смачно. За бажанням горіхи замінити на сухофрукти.