За цим рецептом оладки завжди виходять пухкі та рум’яні навіть у новачків
Виходять пухкі та рум’яні, і готуються на сухій сковороді. Якщо будете готувати за цим рецептом, у Вас обов’язково все вийде.
ІНГРЕДІЄНТИ
- Борошно -200гр.
- Розпушувач -1ч.л.
- Яйце -1шт.
- Сіль -1/2ч.л.
- Цукор -3 ст.л
- Молоко -210мл.
- Рослинна олія -2 ст.л.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
Для початку просіємо в окрему миску 200 г борошна, додаємо 1 ч.л. розпушувача і все добре перемішуємо, якщо погано з’єднати розпушувач з борошном, оладки під час смаження підніматимуться нерівномірно, найкраще це зробити вінчиком.
Відставимо убік. В іншу миску розбиваємо 1 яйце, ми зазвичай беремо добірні, кладемо половину ч.л. солі, та 3 ст.л. цукру. І збиваємо вінчиком до розчинення цукру та солі, можна скористатися міксером.
Тепер вливаємо 210 мл. молока обов’язково теплого чи хоча б кімнатної температури. Ми підігріваємо злегка у мікрохвильовій печі. Перемішуємо добре вінчиком до появи бульбашок. Тепер вливаємо 2 ст. рослинної олії і ще раз інтенсивно перемішуємо вінчиком.
Тепер додаємо відразу все підготовлене борошно з розпушувач і швидко перемішуємо, тут головне робити швидко, щоб у борошні не почала розвиватися клейковина, якщо це станеться оладки не будуть м’якими. У процесі смаження тісто не перемішуємо. Сковороду ми розігріваємо наперед на середньому вогні. У нас на плиті 9 поділів, ми встановлюємо цифру 6. Коли сковорода буде розігріта, кладемо тісто як на звичайні оладки, тільки робимо трохи більше в діаметрі.
Ми робимо так щоб помістилася 3 панкейки на сковороду. Смажимо обов’язково на невеликому вогні, як тісто зверху почне пузиритися, перевертаємо. І смажимо другий бік до готовності. Якщо оладки будуть сильно знизу підрум’янюються, а верх не буде пузиритися, значить вогонь занадто великий, потрібно зменшити.