За рецептом «полюють» всі: готую яскраву закуску на святковий стіл з яєць

Зовсім скоро настане Новий рік! А це означає, що вже пора прикрашати будинок і, звичайно, продумувати святкове меню. Дайте вгадаю — на вашому столі обов’язково буде оселедець під шубою? А я ось уже давно не готую цей традиційний салат. Замість нього роблю оригінальну закуску з тих же інгредієнтів — фарширую яйця буряком і оселедцем. Виходить нова страва зі звичним смаком. Спробуйте і ви цей рецепт з буряком, не пошкодуєте!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо

Для приготування дванадцяти фаршированих половинок яєць вам знадобляться такі продукти у відповідній кількості:

  • курячі яйця — шість яєць великого розміру;
  • шпинат (можна використовувати як свіжий, так і заморожений) — 100 грамів;
  • вода — 100 мілілітрів;
  • буряк — один невеликого розміру;
  • філе оселедця — 130-150 грамів;
  • вершковий сир — 70 грамів;
  • червона ріпчаста цибуля — одна невелика цибулина;
  • сік лимона — дві столові ложки;
  • сіль і мелений перець додавайте на свій смак.

Як приготувати?

Шпинат наріжте і покладіть в чашу комбайна, залийте водою і подрібніть до однорідності.

Процідіть шпинатне пюре через марлю, відокремивши сік. Яйця відварити круто і очистіть від шкаралупи. Розріжте навпіл і видаліть жовтки — нам вони знадобляться пізніше.

Тепер опустіть половинки білків в сік шпинату, нагрітий до гарячого стану, і залиште на годину.

Завдяки цій маніпуляції яйця стануть приємного зеленуватого відтінку, але якщо ви не хочете витрачати час, то можна не фарбувати білки. А поки білки замочуються, приготуйте буряковий мус. Буряк відваріть або запечіть. Очистіть від шкірки і пюріруйте в блендері.

Викладіть до буряка також цибулю, яєчні жовтки, філе оселедця і вершковий сир. Посоліть і приправте за бажанням перцем, збризніть все соком лимона.

Подрібніть інгредієнти блендером до стану ніжної пасти, що нагадує крем.

Пофарбовані білки викладіть на тарілку, прикрашену зеленню, а мус перекладіть в кондитерський мішок.

Наповніть яйця буряковою начинкою. Смачного!

За рецептом "полюють" всі: готую яскраву закуску на святковий стіл з яєць