Забутий рецепт пісочних ласощів
Такі пісочні ласощі сміло мажна називати смаком дитинства. Готуються просто і виходять дуже смачно.
Про це пише Мій Світ, за матеріатами Школа життя
Нам знадобиться:
- Вершкове масло – 250 г.
- Куряче яйце – 1 шт.
- Яєчний жовток – 1 шт.
- Молоко – 1 ст. ложки.
- Цукровий пісок – 150 г.
- Ванілін – на кінчику ножа.
- Розпушувач – 1 ч. ложка.
- Пшеничне борошно – 400 г.
- Арахіс (за смаком).
Покроковий рецепт приготування:
- У миску викладаємо розм’якшене вершкове масло. Всипаємо цукровий пісок 150 г та ванілін на кінчику ножа. Перемішуємо за допомогою міксера до однорідної маси.
- Далі, розбиваємо одне яйце. Знову перемішуємо міксером.
- Окремо просіюємо 400 г пшеничного борошна та 1 ч. ложку розпушувача. Борошняну суміш поступово всипаємо в масляну масу. Замішуємо м’яке пісочне тісто.
- З готового тіста формуємо колобок. Загортаємо у харчову плівку. Забираємо в холодильник на 40 хвилин.
- Тим часом підготуємо арахіс. Його потрібно підсушити на сухій розпеченій сковороді (або в мікрохвильовій печі). Арахіс чистимо, рубаємо на великі шматочки.
- Охолоджене тісто викладаємо на стіл. Розкачуємо пласт (8 мм). Формою вирізаємо кружечки. Беремо склянку (формочку) меншого діаметра, вирізаємо серединку кружків. У нас вийшли кільця.
- Деко застеляємо папером для випічки. Викладаємо кільця.
- У миску з жовтком додаємо 1 ст. ложку молока. Перемішуємо. За допомогою пензлика, змащуємо кільця. Зверху посипаємо арахісом. Злегка притискаємо.
- Випікаємо при 180 гр, приблизно 15 хвилин до золотистого кольору. Орієнтуйтесь на духовку.
- Кільця перекладаємо на тарілку. Даємо їм охолонути. Подаємо до столу разом із чашкою чаю чи кави. Пригощайтеся.
Така смакота відмінно підійде до чаювання. Смачного!