Заготовляємо кукурудзу в банках на зиму правильно!

Консервована кукурудза в домашніх умовах – це відмінна заготовка для салатів та інших страв. Збережіть собі рецепт.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • кукурудза молода, будь-яку кількість.

Для приготування маринаду в розрахунку на 4 півлітрові баночки:

  • вода – 1 л;
  • цукор – 2 ст.л;
  • сіль – 30 г;
  • лимонна кислота – 0.5 ч.л.

Кукурудзу очищаємо від листя, промиваємо і складаємо в каструлю, видаливши всі зіпсовані зерна. Молода кукурудза вариться хвилин 15 – 20, стара – від години до 1.5 годин.

Зварені качани, перекладаємо в холодну воду, це допоможе легко і швидко відокремити зерна від качанів. Зерна засипаємо в півлітрові баночки.

Варимо маринад, змішавши всі інгредієнти, доводимо до кипіння і через пару хвилин, вимикаємо вогонь.

Заливаємо маринад в баночки і стерилізуємо кукурудзу 20 – 25 хвилин, закатуємо кришками, перевертаємо, укутуємо і залишаємо до охолодження. Зберігаємо в підвалі або коморі.