Закохалася в ці слойки з першого разу. Надзвичайно смачна і ніжна випічка, яка не набридне ніколи

Така випічка ідеально підійде для сімейного чаювання або посиденьок в колі друзів і близьких. Тісто виходить дуже ніжним, пити чай з ним одне задоволення.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо

Для приготування слойок нам знадобляться такі інгредієнти:

Для тіста:

  • Кефір – 200 мл
  • Яйця – 2 штуки
  • Цукор – 100 грамів
  • Соняшникова олія – 50 мл
  • Харчова сода – 1 чайна ложка
  • Сіль за смаком
  • Ванілін – 0,5 чайної ложки
  • Борошно – 500 грамів

Для начинки

  • Масло – 100 мл
  • Цукор – 50 грамів
  • Волоські горіхи – 50 грамів
  • Ванілін

Спосіб приготування:

В кефір розбиваємо яйце, висипаємо цукор, вливаємо олію і ретельно збиваємо вінчиком. Додаємо сіль, ванілін, харчову соду, поступово висипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто, залишаємо відпочити на 10 хвилин. Далі ділимо його на 10 рівних частин, кожну розкачуємо в коржик. У блендері подрібнюємо волоські горіхи, додаємо цукор, ванілін.

Закохалася в ці слойки з першого разу. Надзвичайно смачна і ніжна випічка, яка не набридне ніколи

Коржик змащуємо розтопленим вершковим маслом, висипаємо суміш горіхів і цукру, викладаємо поверх інший корж, знову змащуємо маслом, посипаємо горіхом і цукром. Так чинимо з усіма коржами.

Закохалася в ці слойки з першого разу. Надзвичайно смачна і ніжна випічка, яка не набридне ніколи

Форму для випічки змащуємо олією, поміщаємо в неї нашу слойку. Поверхню пирога змащуємо яєчним жовтком, робимо кілька надрізів, зверху посипаємо залишками горіхів і цукру. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин. Смачного!

Закохалася в ці слойки з першого разу. Надзвичайно смачна і ніжна випічка, яка не набридне ніколи