Закуска з кабачків “Улюблена”
“Улюблена” закуска з кабачків. Жоден сезон кабачків у мене не обходиться без цієї страви. Можна приготувати відразу побільше, частину подати в гарячому вигляді, а що залишається прибрати в холодильник, на наступний день навіть буде ще смачніше.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
- кабачки молоді – 4 шт
- сіль за смаком
- часник – 4-5 зубчики
- кріп – 1 пучок
- майонез – 200 г
Домашній майонез:
- соняшникова олія – 150 мл
- яйце – 1 шт
- сіль – 1/3 ч.л.
- цукор – 1/4 чл.
- сік лимона – 1 ст.л.
- гірчиця – 1/2 ч.л.
Як приготувати закуску Улюблена
Кабачки молоді 4 штуки миємо і нарізаємо на кружечки. Якщо кабачки вже не молоді потрібно почистити шкірку і прибрати насіння.
На даному етапі я не солю. На сковорідку наливаємо олію, кладемо кабачки і обсмажуємо з двох сторін до золотистого кольору. Так смажимо всі кабачки.
Тепер приготуємо соус. Можна вже взяти готовий майонез, я роблю сьогодні домашній.
У банку наливаємо 150 мл олії, розбиваємо 1 яйце, так щоб жовток був цілим, опускаємо блендер на жовток і збиваємо до загустіння секунд 15-20, тепер додаємо сіль 1/3 ч.л., 1/4 ч.л. цукру, додаємо 1/2 ч.л. гірчиці і 1 ст.л. соку лимона, пробиваємо ще раз все блендером.
Майонез готовий, якщо будете брати готовий майонез потрібно 200гр.
Часник 4-5 зубчиків поріжемо дрібними кубиками. Кріп поріжемо дрібно. Додаємо до майонезу, часник і кріп, перемішуємо.
Беремо відповідний контейнер, кладемо шар кабачків, підсолюємо і промазуємо соусом, шар кабачків, підсолюємо, соус і так чергуємо.
Прибираємо в холодильник на 20 хвилин хоча б, чи залишити на ніч щоб кабачки настоялися або подати в теплому вигляді, тут все на любителя.
У будь-якому випадку це дуже смачний варіант приготування кабачків.