Закуска з кабачків, якою я здивувала рідних: просто і смачно
Сьогодні готуємо кабачковий рулет. Його можна використовувати як основу для різних начинок. Я роблю з грибами, з помідорами, з фаршем, морквою, в загальному, головне не боятися експериментувати, рецепт вдалий і гарний. Завжди виходить смачно, просто і ситно.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
Корж:
- кабачки – 2 шт. (800 г)
- яйця – 3 шт.
- сметана – 2 ст.л.
- сіль за смаком
- чорний мелений перець – за смаком
- борошно – 4-5 ст.л.
Начинка:
- сир Violette – 200 г
- часник – 3 зубчики
- помідори – 2-3 шт.
- зелень (базилік) – 3 гілочки
Як приготувати рулет з кабачків
Беремо 2 молодих кабачка, обрізаємо хвостики і натираємо на великій тертці.
Пересипаємо терті кабачки в миску, солимо їх і залишаємо на 10-15 хвилин на столі.
А поки займемося тістом. У миску вбиваємо 3 яйця, всипаємо сіль і чорний мелений перець за смаком і віночком злегка збиваємо яєчну масу. Далі відправляємо сюди 2 ст.л. сметани і перемішуємо.
Минуло 10 хвилин, кабачки виділили достатньо соку, тепер гарненько їх віджимають і перекладаємо в яєчну суміш.
Сьогодні я роблю рулет тільки з кабачків, але за бажанням можна 1 кабачок замінити на баклажан, теж виходить дуже смачно.
Тепер додаємо 4 ст.л. борошна і замішуємо тісто. Я кладу борошно з невеликою гіркою, буває додаю і 5 ст.л. борошна, орієнтуйтеся на консистенцію тіста.
Випікаємо рулет на деку розміром 30х40 см. Застеляємо його папером для випічки, а щоб вона не з’їжджала в сторони, наливаємо трохи води і приклеюємо лист. Виливаємо тісто на деко і рівномірним шаром розподіляємо тісто по поверхні.
Якщо ви не впевнені в якості свого паперу, то краще змастіть її додатково соняшниковою олією.
Відправляємо випікатися рулет в попередньо розігріту до 190 градусів духовку на 20-25 хвилин.
А поки випікається кабачковий корж приготуємо начинку. В вершковий сир, я використовую Violette, пропускаємо через прес 3 зубчики часнику і добре перемішуємо масу.
Щоб легше було начинку розподіляти по коржу дістаньте сир з холодильника за півгодини до приготування.
І ще нам потрібні помідори, у мене вони невеликі, тому я взяла 3 штучки. Нарізаємо їх на дуже тонкі скибочки.
Із зелені я буду використовувати свіжий зелений базилік. Також підійде і кріп, петрушка або кінза. Зелень я кладу в начинку, але за бажанням її можна покласти і в тісто.
Пройшло 25 хвилин, кабачковий корж готовий. Дістаємо його з духовки і даємо повністю охолонути. Потім акуратно, не поспішаючи знімаємо папір для випічки і саме на цю сторону починаємо викладати начинку.
Тонким шаром розподіляємо вершковий сир з часником. Далі присипаємо його свіжим, подрібненим базиліком і викладаємо шматочки помідорів.
Щільно скручуємо в рулет, загортаємо в харчову плівку і відправляємо в холодильник на 1 годину. Ну, а потім нарізаємо на шматочки і подаємо на стіл.
Рулет прекрасно тримає форму, виходить ніжний, соковитий і дуже смачний. Така закуска ідеально підійде і для святкового столу.