Закуска з крабових паличок з начинкою
Готуємо оригінальну закуску для святкового столу. З крабових паличок створюємо невеликі рулетики у вигляді ролів. Для начинки використовуємо свіжий огірок і яєчно-сирну суміш. Готові роли прикрашаємо зеленню і подрібненим жовтком. Закуска виходить дуже ніжною, просто тане в роті, виглядає красиво і яскраво, викликає бажання швидше її скуштувати. У рецепті розказано, як легко розгорнути крабові палички в тонке полотно, не пошкодивши їх.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Необхідні продукти:
- Крабові палички – 200 г
- Яйце куряче – 4 шт
- Твердий сир – 150 г
- Огірок – 1 шт
- Кріп – 20 г
- Часник – 2 зубчик
- Сметана – 2 ст.л
- Сіль за смаком
- Чорний мелений перець – за смаком
Покроковий процес приготування:
1. Підготуйте необхідні продукти за списком. Крабові палички заздалегідь дістаньте з морозильної камери, щоб вони повністю розморозились і стали м’якими. Очистіть їх від штучної плівки. Крабові палички залийте гарячою водою на 2 хвилини. Завдяки даній маніпуляції їх можна буде легко розгорнути, не пошкодивши цілісність. У гарячій воді вони стануть м’якими і еластичними.
2. Акуратно розгорніть кожну крабову паличку в полотно, викладіть на серветку, щоб воно просохнуло. Зверху також промокніть серветками.
3. Окремо приготуйте начинку. Яйця відварити круто, відокремте білки від жовтків. Три жовтка залиште для прикраси, один жовток і всі білки натріть на тертці. Твердий сир подрібніть аналогічним чином, з’єднайте з яйцем. Часник пропустіть через прес, додайте в начинку. Суміш заправте сметаною або майонезом, посоліть за смаком, ретельно перемішайте, поєднуючи всі компоненти між собою.
4. З огірка зчистіть скоринку, розріжте його по ширині розгорнутих крабових паличок.
5. Підготовлений огірок наріжте однаковими брусочками. На білу сторону крабових паличок нанесіть приблизно 1 ст.л. яєчно-сирної начинки, але доходячи до краю, зверху викладіть одну смужку огірка.
6. Скрутіть крабову паличку з начинкою в щільний рулет. Таким же чином виконайте з іншими екземплярами.
7. Кожен рулетик розріжте поперек на дві половинки. У вас повинні вийти вироби у формі ролів.
Варені жовтки, які залишали, натріть на дрібній тертці. Кріп заздалегідь обполосніть, повністю його висушіть, наріжте максимально дрібно.
Кожен рол з одного краю змастіть майонезом. Половину заготовок цією стороною опустіть в жовток, іншу половину опустіть в подрібнений кріп. Встановіть закуску на тарілку, подайте на стіл. Смачного!