Закуска з сирого буряка. Їдять навіть ті, хто його не любить

Така закуска нічим не відрізнити від страви з відвареного овоча, але виходить в рази смачніше і корисніше. У салаті ще будуть різні овочі, так що він дуже вітамінний. Готується на швидку руку, так що візьміть на замітку для швидкого готування, коли гості вже на порозі.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • буряк, 500 г;
  • морква, 300 г;
  • цибуля, 350 г;
  • соєвий соус, 4 ст.л;
  • олія соняшникова, 100 г;
  • оцет 9%, 2 ст.л або яблучний;
  • цукор, 2 ст.л;
  • спеції, сіль.

Процес приготування закуски з буряка

Буряк вибирайте темний, щільний. Такий овоч буде солодким і соковитим.

Натираємо на тертці для корейської моркви буряк і моркву.

Змішуємо їх, посипаємо цукром і відставляємо. Поки буряк не дасть сік.

Цибулю ріжемо дрібними шматочками.

Обсмажуємо цибулю на соняшниковій олії до золотистого кольору і гарячою викладаємо на буряк з морквою.

Швидко і активно перемішуємо овочі – під впливом гарячого, буряк не буде потім хрустіти.

Поливаємо салат соєвим соусом, оцтом, посипаємо спеціями за смаком, перемішуємо.

Спробуйте на сіль, якщо мало, тоді досолюємо.

Накриваємо ємність кришкою і відправляємо в холодильник на 2 години.

Я часто роблю такий салат гострим і додаю перець, часник, різні ароматні трави для овочів.

Не вдається скопіювати.