Заливний пиріг з куркою та картоплею
Проста, рум’яна, ситна випічка із доступних продуктів! За годину у вас буде смачний повітряний пиріг із соковитою начинкою.
Для тесту:
- борошно пшеничне – 130 гр.
- сметана 20% – 200 гр.
- майонез – 1 ст.л.
- яйце – 4 шт.
- сода – 0,5 ч.л.
- лимонний сік.
- сіль – 0,5 ч.л.
Для начинки:
- філе куряче – 300 гр.
- картопля – 2-3 шт.
- цибуля – 1 шт.
- сіль
- перець
Покроковий рецепт приготування:
Замішуємо добре яйця і додаємо до них сметану, майонез, сіль. Соду гасимо лимонним соком і додаємо борошно. Все замішуємо в тісто.
У форму для випікання виливаємо половину тіста, викладаємо шар тонко нарізаної картоплі, солимо, потім шар тонко нарізаного курячого філе, солимо.
Ну і нарізану кільцями цибулю. Заливаємо тістом, що все залишилося, і прибираємо в духовку хвилин на 45-50 при температурі 180-200 градусів.
Але це не точно, духовки у всіх різні, тому потрібно дивитися. Ось і все. Дістаємо та їмо.