Заливний пиріг з м’ясними кульками — такі рецепти треба пробувати та повторювати

Цікавий і дуже вдалий рецепт тіста для заливного пирога. Сьогодні спробую приготувати пиріг з м’ясними кульками. Дивіться і повторюйте на здоров’я.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

Інгредієнти

для начинки:

  • фарш 300 грамів
  • цибуля 1 шт.
  • сіль, чорний перець за смаком
  • пекінська капуста 2-3 листи
  • зелень петрушки

для тіста:

  • яйця 4 шт.
  • сіль 1 ч. лож.
  • цукор 1 ст. лож.
  • кефір 1 склянка
  • борошно 1 склянка
  • розпушувач 1 ч. лож.
  • вершкове масло 150 грамів
  • крохмаль 2 ст. лож.

Приготування

1. Приготування почнемо з м’ясної начинки. Пекінську капусту можна замінити на пару листів білокачанної. Зелень петрушки і капустяні листи дрібно нарізаємо. З’єднуємо з фаршем, додаємо сіль, перець. Цибулину натремо на грубій тертці.

2. Добре перемішуємо і формуємо невеликі м’ясні кульки. Для зручності роботи з фаршем змочуйте руки водою.

3. Тепер займемося улюбленою заливним тестом. Тут все дуже просто, починаємо з яєць, збити з сіллю і цукром і поступово вводимо усі продукти добре перемішуючи. В останню чергу додаємо вершкове масло (розтопив у мікрохвильовці).

4. М’ясні кульки викладаємо в підготовлену форму (змазав залишками вершкового масла) і заливаємо тістом. Відправляємо в розігріту духовку.

5. Випікаємо при температурі 180 градусів, хвилин 40. Пиріг гарний, як гарячий, так і коли охолоне. Ніжний та з м’ясної начинкою!

Подробиці приготування можна подивитися в короткому відео.

Приємного апетиту!