Заливний пиріг з м’ясними кульками — такі рецепти треба пробувати та повторювати
Цікавий і дуже вдалий рецепт тіста для заливного пирога. Сьогодні спробую приготувати пиріг з м’ясними кульками. Дивіться і повторюйте на здоров’я.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.
Інгредієнти
для начинки:
- фарш 300 грамів
- цибуля 1 шт.
- сіль, чорний перець за смаком
- пекінська капуста 2-3 листи
- зелень петрушки
для тіста:
- яйця 4 шт.
- сіль 1 ч. лож.
- цукор 1 ст. лож.
- кефір 1 склянка
- борошно 1 склянка
- розпушувач 1 ч. лож.
- вершкове масло 150 грамів
- крохмаль 2 ст. лож.
Приготування
1. Приготування почнемо з м’ясної начинки. Пекінську капусту можна замінити на пару листів білокачанної. Зелень петрушки і капустяні листи дрібно нарізаємо. З’єднуємо з фаршем, додаємо сіль, перець. Цибулину натремо на грубій тертці.
2. Добре перемішуємо і формуємо невеликі м’ясні кульки. Для зручності роботи з фаршем змочуйте руки водою.
3. Тепер займемося улюбленою заливним тестом. Тут все дуже просто, починаємо з яєць, збити з сіллю і цукром і поступово вводимо усі продукти добре перемішуючи. В останню чергу додаємо вершкове масло (розтопив у мікрохвильовці).
4. М’ясні кульки викладаємо в підготовлену форму (змазав залишками вершкового масла) і заливаємо тістом. Відправляємо в розігріту духовку.
5. Випікаємо при температурі 180 градусів, хвилин 40. Пиріг гарний, як гарячий, так і коли охолоне. Ніжний та з м’ясної начинкою!
Подробиці приготування можна подивитися в короткому відео.
Приємного апетиту!