Заливний пиріг, замість пиріжків, можна готувати хоч кожен день: тільки начинку міняй
Простий рецепт пирога, капусту для для начинки смажити не треба, це значно економить час. Цей пиріг завжди виходить смачний. Всього одна проста дія і він ніколи не стає вологим після приготування.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Необхідні продукти:
Тісто:
- 2 яйця + 1 білок
- 1/4 ч. л. солі
- 1 ст. л. цукру
- 350 гр. сметани
- 210 гр. борошна
- 10 гр. розпушувача
- 3 ст. л. соняшникової олії
Для змазування:
- 1 жовток + 1 ст. л. молока
- 1 ст. л. кунжуту (за бажанням)
Начинка:
- 300 гр. капусти,
- 50 гр. зеленої цибулі
- 50 гр. морквини
- 2 яйця (сирих)
- Сметана (1 ст. ложка)
- Сіль, перець за смаком.
Покроковий процес приготування:
Капусту необхідно тонко нашаткувати. Мені в цьому допомагає овоче чистка.
Завдяки їй смужки капусти виходять дуже тонкі. Я для цього рецепта завжди використовую молоду капусту. Нашатковану капусту солимо, трохи мнемо руками і відставляємо в сторону, щоб пустила сік.
Тим часом готуємо тісто, в миску зі сметаною відправляємо сіль, цукор, 2 яйця і білок третього яйця, а жовток прибираємо для змазування пирога.
Тепер додамо борошно і розпушувач, олію, перемішуємо і тісто готове. Консистенція як густа сметана.
Залишилося доробити начинку, поки готували тісто, капуста пустила сік, добре її віджимаємо.
Додаємо моркву і зелену цибулю, солимо, перчимо, перемішуємо і начинка готова.
Тепер важливий момент: в окремій мисці змішати 2 сирих яйця і 1 столову ложку сметани, додати сіль і перемішати, завдяки цій заливці, начинка ніколи не “потече” і тісто не буде вологим.
Далі форму для випічки змастити олією і трохи додати манної крупи. Розмір моєї форми 27 на 20 см.
У форму виливаємо половину тіста.
Тепер начинка.
Залити заливкою.
Зверху тісто.
Змастити (жовтком + 1 ст. л. молока)
За бажанням посипати кунжутом.
Випікаємо при 180 градусах (+/-) 50 хвилин. Я в кінці приготування завжди накриваю фольгою, готовність перевіряйте дерев’яною паличкою.
Дуже смачно виходить, ще раз повторюся я завжди готую з молодою капустою, вона завжди встигає приготуватися.
Якщо капуста жорстка, то вважаю її треба трохи відварити, віджати і далі по рецепту готувати.