Замість плову я тепер готую Гювеч: смачно, ситно і легко приготувати
Трохи вашого часу і ресторанна страва буде прикрашати Вашу вечерю! Справиться навіть чоловік, який не знає з якого боку підійти до духовки. Дуже ароматна, ситна і смачна страва точно сподобається всім!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
- свинина (лопатка або шия) – 600 г
- рис круглозернистий – 200 г
- перець болгарський – 2-3 шт. (Великих)
- помідори в томатному соусі – 400 мл
- цибуля – 1 шт.
- сіль за смаком
- перець чорний мелений – за смаком
- паприка мелена – 2 ч.л.
- цукор – 1 ч.л.
- соняшникова олія – для смаження
- вода гаряча – 800 мл
- петрушка свіжа – для прикраси
Покроковий процес приготування:
Отже, беремо свинину і нарізаємо її на великі шматочки. Підійде або лопатка, або шия. Я взяла 600 г шиї. Далі одну цибулину нарізаємо на кубики.
Для національної болгарської страви потрібен перець, і його має бути багато. Перець бажано брати різного кольору, щоб страва була яскравою і красивою. Нарізаємо його шматочками побільше.
У каструлю або сковорідку наливаємо олію і кладемо шматочки свинини. Обсмажуємо їх приблизно 3 хвилини. Як тільки м’ясо починає біліти, перевертаємо його і всипаємо нарізану кубиками цибулю. Всипаємо сіль за смаком, перемішуємо, накриваємо кришкою і на повільному вогні тушкуємо м’ясо 10 хвилин.
М’ясо з цибулею присипаємо чорним меленим перцем, всипаємо 2 ч.л. паприки, перемішуємо і вливаємо 400 мл гарячої води. Знову накриваємо страву кришкою і тушкуємо на слабкому вогні 20 хвилин. М’ясо за цей час стане м’яким.
Тепер додаємо болгарський перець і 3 ст.л. нарізаних помідорів в томатному соку. А також всипаємо 1 ч.л. цукру для збалансованого смаку. Все добре перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо 10 хвилин.
Далі всипаємо 200 г промитого рису, вливаємо ще 400 мл гарячої води і на даному етапі страву пробуємо на смак. Якщо потрібно присолюємо.
Потім акуратно за допомогою ополоника перекладаємо все в форму для запікання. Розподіляємо рівномірно інгредієнти і зверху викладаємо решту помідорів з томатним соком.
Ставимо страву запікатися в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на півгодини.
Густе ароматне рагу з м’ясом готове. Це популярна страва в Болгарії та країнах Балканського півострова. Її подають, формуючи подушку з рису, на яку кладуть м’ясо, а зверху присипають подрібненою петрушкою. Гювеч можна готувати з будь-яких сезонних овочів, а замість свинини можна взяти яловичину або курку.