Запечені м’ясні котлети в картопляно-морквяній “шубі”
Сьогодні з Вами приготуємо дуже смачну вечерю з простих і доступних продуктів.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Така страву з фаршу і картоплі я просто обожнюю і намагаюся готувати її як можна частіше!
Необхідні продукти:
- Фарш – 500 гр.
- Картопля – 6 шт.
- Морква – 1 шт.
- Ріпчаста цибуля – 1 шт.
- Сіль, чорний перець, куркума, італійські трави – за смаком.
- Твердий сир – 150 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сметана – 3 ст. ложки для соусу + 2 ч. ложки в картоплю (щоб не темнла, можназамінити на лимонний сік).
- Вода (тепла) – 150 мл.
Покроковий процес приготування:
Беремо абсолютно будь-який фарш і до нього відправляємо подрібнену цибулину.
Додаємо сіль, перець за смаком і ретельно вимішуємо фарш.
Картоплю натираємо на грубій терці, додаємо 2 ч. ложки сметани або 2 ч. ложки лимонного соку, щоб картопля не потемніла. Додаємо сіль, перемішуємо і залишаємо на 5 хвилин. Потім віджимаємо від виділеного соку.
Моркву натираємо на великій тертці і відправляємо до картоплі. Додаємо одне куряче яйце, сіль, чорний мелений перець і куркуму за смаком. Ретельно вимішуємо.
Сир нарізаємо на кубики діаметром приблизно 2 см.
Беремо фарш і ліпимо з нього корж, а щоб фарш не прилипав до рук, змочуємо руки холодною водою. В середину кладемо шматочок сиру і запечатуємо краї, щоб вийшла кругла котлета.
Потім котлету з усіх боків обліплюємо картопляно-морквяною масою. Таким чином робимо всі котлети і викладаємо у форму для запікання.
Для соусу в глибоку тарілку вливаємо 150 мл. теплої води, додаємо 3 ст. ложки сметани, італійські трави і сіль за смаком. Гарненько перемішуємо.
Котлети поливаємо соусом і відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів на 45 хвилин. За 5 хвилин до готовності котлети посипати натертим сиром.
Страва виходить ситною і дуже смачною, яка буде доречна на будь-якому столі.
Спробуйте і Ви приготувати таку смакоту!