Запіканка з рису, кабачків та сиру. Результат просто шалений дуже смачно та ситно

Тільки рис та кабачок (без м’яса). Запіканка з кабачків з рисом та сиром. У приготуванні немає нічого складного, інгредієнти звичайнісінькі, але результат просто шалений: ніжні та смачні кабачки з рисом, під рум’яною сирною скоринкою. Запіканка виходить не тільки дуже смачною, а ще й ситною.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1шт. (350гр)
  • Рис – 100гр.
  • Цибулина – 1шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сир – 150гр.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Рис промиємо та відваримо до готовності. Цибулину поріжемо кубиком, на сковороду наллємо трохи олії і обсмажимо цибулю до напівпрозорості. 120гр сиру натремо на великій тертці, невеликий кабачок очистимо від шкірки і натремо на крупній тертці, віджимати сік не потрібно.

Кладемо в миску кабачок, обсмажену цибулю, рис, одну частину сиру (другу залишимо для посипання верху запіканки), додаємо сіль, чорний перець до смаку. 3 яйця збиваємо вінчиком, виливаємо в миску до кабачків і все перемішуємо.

Відповідну форму змащуємо олією, кладемо запіканку, розрівнюємо, зверху посипаємо залишеною частиною сиру.

Ставимо в розігріту духовку та випікаємо при 180 градусах 35-40 хвилин до легкої рум’яності сиру.

Готову запіканку нарізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу, вона смачна і в гарячому і холодному вигляді. Не пропустіть можливість приготувати цю чудову страву.