Запікаю цвітну капусту в сирно-сметанній заливці: подаю її навіть до святкового столу
Страви з цвітної капусти не тільки смачні і корисні, але і досить прості в приготуванні. Причому їх можна готувати не тільки як повсякденну їжу, але і як частування для святкового столу. Пропоную вам мій найулюбленіший рецепт цвітної капусти в сирно-сметанною заливанні.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо
Основні компоненти
Для приготування ніжної і ароматною цвітної капусти вам знадобиться:
- кольорова капуста — середня головка;
- сметана — 250 грам;
- яйця — 2 штуки;
- твердий сир — 150 грам;
- лавровий лист — один невеликий;
- трохи солі і чорного меленого перцю;
- трохи вершкового масла;
- панірувальні сухарі.
Як приготувати
Розділіть капусту на суцвіття. Воду закип’ятіть, посоліть і киньте в каструлю лавровий лист. Надішліть в каструлю капусту і варіть її протягом трьох-чотирьох хвилин. Відварену капусту відкиньте на друшляк, остудіть.
У сметану вбийте яйця, посоліть, збийте віночком. В сметанним заливку додайте натертий на середній тертці твердий сир, перемішайте.
Форму для випічки з високими бортиками добре змастіть м’яким вершковим маслом і припорошити панірувальними сухарями. На дно впритул один до одного викладіть суцвіття капусти, зверху вилийте заливку.
Поставте страву в духовку приблизно на півгодини. Коли заливка схопиться і покриється золотистою скоринкою, можна вимикати духовку.