Запікаю курячі ніжки на рисовій “подушці” в духовці у смачному маринаді
Всім рецептам рецепт: курка і сама готується! І рис перетворюється в розсипчастий плов, просочується ароматом запеченого м’яса і спеціями.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
А м’ясо – на рисовій подушці запікається неймовірною красиво – з хрусткою найніжнішої золотий скоринкою, соковите і ароматне.
Інгредієнти:
- Курячі ніжки – 800-1000 г;
- Рис – 250-300 г;
- Морква – 2-3 шт .;
- Цибуля – 3 шт .;
Для маринаду:
- Часник – 4 зубчики;
- Олія соняшникова – 2-3 ст.л .;
- Соєвий соус – 1 ст.л .;
- Куркума – дрібка;
- Цукор – 1 ч.л.
- Чорний перець, червоний, сіль за смаком.
Покроковий процес приготування:
1) Приготувати маринад для м’яса. Змішати часник (товчений або пропущений через прес) з 2-3 ст.л. соняшникової олії, 1 ст.л. соєвого соусу, 1 ст.л. томатного соусу, дрібкою солі, чорного і червоного перцю, дрібку куркуми.
Невелику – інакше соус прийме оранжево-зеленуватий колір і дуже пряний смак.
Натерти курку, залишити на пару годин в холодильнику під кришкою – можна і на ніч.
2) Необхідну кількість рису промити, висипати в форму для запікання – на дно.
3) Натерти моркву. НЕ обсмажуючи, змішати з рисом.
4) Цибулю нарізати півкільцями – не дуже тонкими. Викласти поверх: побільше, щоб покрити рис.
5) Капнути трохи томатного соусу. Викласти ніжки поверх – можна трохи “втопити” в рисово-цибулеву “подушку”.
6) Відміряти кількість води: вдвічі більше, ніж кількість рису + ще 1-1.5 см.
Довести до кипіння, заправити сіллю, чорним, червоним перцем (будь-якими улюбленими спеціями), куркумою, соєвим соусом до смаку, додати 1 ч.л. цукру.
Залити рис. Ніжки виявляться приблизно на половину втопленими.
Або трохи вище, в залежності від розміру – але вони не повинні бути повністю покриті.
А головне – обсяг води повинен бути вдвічі більше обсягу рису + ще ті самі 1-1.5 см: тоді і рис буде готовий, соковитий і розсипчастий, і курка буде запечена, а не варена-тушкована.
7) Запікати (під кришкою або в формі під листами фольги, якщо у фори кришки немає) при 180 С від 40 хв до 1 години, при великому обсязі – до години.
За цей час: бульйон випарується, рис залишиться розсипчастим і соковитим, а курка – буде з позолоченою скоринкою, ніжною і хрусткою. Смачного!