Запікаю м’ясо на вечерю разом з гарніром: ділюся цікавою ідеєю приготування
Сьогодні хочу запропонувати вам цікаву ідею приготування смачної вечері. Таким способом м’ясо з гарніром готувала вперше, вийшло дуже смачно і виглядає така страва дуже оригінально!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Інгредієнти:
- Свинина – 500 гр.
- Соєвий соус – 100 мл.
- Паприка – 1/3 чайної ложки.
- Приправа для м’яса – 1 чайна ложка.
- Сіль – 1,5 чайних ложки.
- Аджика – 3 чайних ложки.
- Картопля – 5 шт.
- Капуста – 250 гр.
- Морква – 1 шт.
- Ріпчаста цибуля – 1 шт.
- Приправа для картоплі – 1 чайна ложка.
- Соняшникова олія – 100 мл.
Спосіб приготування:
1. М’ясо (у мене свинина) нарізаємо довгими шматками товщиною 1-1,5 см, ретельно відбиваємо з обох сторін і перекладаємо в глибоку тарілку.
2. Додаємо соєвий соус, паприку, приправу для м’яса, сіль, три чайних ложки аджики і все ретельно перемішуємо. М’ясо залишаємо маринуватися на 30 хвилин.
3. Картоплю нарізаємо середніми кубиками і перекладаємо в форму для запікання, додаємо нашатковану капусту, моркву натерту на грубій терці, дрібно порізану цибулю, приправу для картоплі, сіль, 100 мл олії і все ретельно перемішуємо.
4. Мариноване м’ясо насаджуємо на дерев’яні шпажки таким чином, щоб воно вийшло у вигляді гармошки, шпажки з м’ясом викладаємо на форму для запікання, форму накриваємо фольгою і відправляємо в духовку на 60 хвилин при температурі 200 градусів. За десять хвилин до готовності фольгу прибираємо.
М’ясо приготоване таким способом виходить дуже ніжним і соковитим, за смаком і виглядом дуже нагадує шашлик, а картопля з капустою просочені ароматом і соком від м’яса, просто тануть у роті.