Засолюємо оселедець правильно
На готовність цього оселецю прийдеться почикати, та воно того вартує.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя
Я дуже люблю оселедець, але лише недавно навчився його правильно солити. Хоча цей рецепт завжди був поруч зі мною, але я не знав цього.
Справа в тому, що рецепт я знайшов, гортаючи товстий блокнот із рукописними рецептами, який вела моя мама ще з 60-х років минулого століття. Майже всі рецепти в цьому блокноті записані таким рідним та улюбленим почерком — рукою мами. Але один із аркушів у блокноті був записаний іншим почерком, звичайно ж, теж мені добре відомим, — цей рецепт колись записав батько.
І це був рецепт засолення оселедця.
Нам знадобиться:
- Свіжий заморожений оселедець – 1 кілограм;
- Поварена сіль – 6 столові ложки (без гірки);
- Перець запашний – 10 горошин;
- Гвоздика – 2 зірочки;
- Цукровий пісок – 3 столові ложки;
- Лавровий лист (сухий) – 3-4 шт.;
- Вода – 1 літр.
Покроковий рецепт приготування:
Заздалегідь розморозте оселедець на верхній полиці холодильника (10-12 годин).
Оселедець промийте під проточною водою і не розбираючи (разом з головою і нутрощами) укласти в будь-яку ємність (наприклад, пластиковий лоток або невеликий контейнер).
Додайте до води цукровий пісок, сіль, гвоздику, запашний перець та лавровий лист.
Варити маринад на повільному вогні 7-10 хвилин.
Готовий розсіл, охолодіть і залийте рибу. Закрийте контейнер кришкою або закрийте харчовою плівкою. Заберіть ємність із оселедцем у холодильник на нижню полицю на три доби.
Через три доби дістаньте оселедець із холодильника.
Розділіть оселедець на філе, полийте олією і подавайте до столу разом із маринованою цибулею. Смачного!