Завдяки секретним інгредієнтам скумбрія готується майже, як копчена
На святковий стіл всі завжди намагаються поставити солоний оселедець або копчену скумбрію. Тому ми вирішили поділитися з вами цим рецептом. Скумбрія готується майже, як копчена, але при цьому має більш цікавий смак і зовнішній вигляд. Таку скумбрію можна сміливо поставити на святковий стіл і гості будуть у захваті.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.
Необхідні продукти
- скумбрія — 2 рибини
Для маринаду
- цибулиння — 1 жменя
- чай — 2 ст. л
- сіль — 3 ст. л
- цукор — 1,5 ст. л
- 3 запашних перців
- чорний перець горошком
- коріандр
Починаємо приготування
- У каструлю наливаємо воду (1 літр), додаємо сіль, цукор, чай, перець запашний і чорний перець горошком, а також коріандр. Все перемішуємо, доводимо до кипіння і проварюємо маринад 10-12 хвилин.
- Готовий маринад проціджуємо та остуджуємо.
- Рибку очищаємо від нутрощів і відрізаємо голову.
- На хвостику робимо надріз і вставляємо паличку. Підвішуємо скумбрію в баночку, щоб вона вийшла рівномірно промальованою.
- Потім вливаємо підготовлений маринад, накриваємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник на 3 доби. Через відведений час рибка готова, можна подавати до столу.
Смачного!