Завжди купую сир, щоб приготувати цю смакоту: рецепт смачного сирного пирога
Це найніжніший сирний пиріг, який я готувала і їла в своєму житті. А все завдяки цьому рецепту. І ще великий плюс в тому, що не потрібно возитися з дріжджовим тістом. Вся моя родина обожнює цей пиріг, тому він у нас з’їдається за день.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя
Які продукти потрібні:
- Пів кіло жирного сиру від 9% і вище (найкраще домашній);
- 100 г цукру (або в залежності від смаку);
- 100 г масла вершкового жирністю 82,5%;
- Одне яйце великого розміру;
- 350 г борошна;
- Одна ч. ложка ванільного цукру (можна замінити ваніліном, взяти на кінчику ножа);
- Один жовток, щоб змастити пиріг перед духовкою.
Переходимо до процесу приготування:
Сир викладіть в глибокий посуд, всипте цукор, ванілін, додайте розм’якшене масло, яке поріжте перед цим на шматки, вбийте яйце.
Все пробийте за допомогою погружного блендера. У вас повинна вийти консистенція гладкого однорідного крему.
Якщо у вас немає блендера, то спочатку перетріть сир за допомогою металевого сито, щоб він став більш однорідним, а після вже додайте в нього всі інші продукти і розітріть до однорідного стану.
Борошно просійте, змішайте з пекарським порошком і поступово додайте в сирну масу, замішуючи тісто.
Тісто має вийти гладким, м’яким і трохи липким. НЕ забийте тільки його борошном, як тільки воно стане добре відходити від рук і бортів посуду зупиніться.
Відріжте від тіста третину і розкачайте на присипаній робочій поверхні до тонкого шару, товщина якого повинна бути не більше 5-6 мм.
Візьміть склянку або спеціальну форму для печива і виріжте кола.
Додайте обрізки до решти тіста, а з кружків сформуйте трояндочки: 4-5 кружків викладіть в ряд трохи внахлест. Скрутіть в рулет і переріжте навпіл. Вийде дві заготовки.
Трояндочки щільно укладіть в форму, яку перед цим вистеліть пекарним папером. Можна пекти пиріг і на силіконовому килимку, в кулінарному кільці, у якого регулюється діаметр. Але в принципі підходить будь-яка форма, навіть не роз’ємна.
Верх пирога змастіть жовтком, який змішайте з половиною ч. л. води або молока і помістіть в духовку.
Температура випікання – 180 °, час – приблизно 30-40 хвилин.
Пиріг виходить дуже рум’яним! Вийміть його з форми і кличте всіх пити чай! Можете посипати цукровою пудрою, якщо хочете.