Завжди так мариную м’ясо, навіть тверде м’ясо стає м’яким

Особливий маринад робить м’ясо виключно м’яким, воно тане в роті, розпадається на волокна. Водночас це дуже проста страва, яку зробить кожен! Приготуйте всі необхідні продукти за списком нижче та побалуйте своїх рідних новою, смачною стравою! Просто, швидко, апетитно та ситно, інформує Ukr.Media.

Інгредієнти:

свинина (або будь-яке інше м’ясо) — 2 кг;
цибуля — 250 г;
сіль та перець за смаком;
рослинна олія — 40 мл;
пиво — 350 мл;
картопля — 800 г;
сир — 200 г;
йогурт — 120 г;
майонез — 150 г;
гірчиця в зернах — 50 г.
Маринад для м’яса

Наріжте м’ясо досить великими шматками. У рецепті використовується свиняча шия, але можна взяти будь-яке, на ваш смак. Цибулю наріжте чверть-кільцями. Додайте сіль, перець, олію, перемішайте.

Влийте 1 пляшку світлого пива. Накрийте фольгою, відправте в холодильник маринуватися хоча б на 30 хвилин.

Пошарове складання та запікання

Перекладіть замариноване в пиві м’ясо на деко. Зверху розкладіть тонко нарізану картоплю.

Натріть твердий сир, присипте картоплю. Нарешті, в мисці з’єднайте йогурт, майонез та гірчицю в зернах. Розподіліть зверху сиру.

Прикрийте пергаментним папером, а зверху фольгою. Випікайте 1 годину при температурі 180 градусів. Потім зніміть фольгу та папір. За тієї ж температури запікайте скоринку ще 10 хвилин.

Подавайте до столу неймовірно соковите, ароматне, ніжне блюдо! Це так ситно та так смачно.

Повноцінний обід чи вечеря, яку легко приготувати! Впевнені, що вся родина гідно оцінить нову м’ясну страву з картоплею і смачною скоринкою.