Завжди вдала вечеря! Курка виходить настільки смачною та ніжною, що просто неможливо відірватися

Неймовірно смачно. Паприкаш із курки. Курка виходить настільки смачною та ніжною, що просто неможливо відірватися. Чудово поєднується з будь-яким гарніром. Готується дуже легко з доступних інгредієнтів.

Рецепт:

  • Курка (гомілка або стегна) – 800гр.
  • Болгарський перець -1шт.
  • Цибуля -2шт
  • Помідор -2шт (або 1ст.л. томатної пасти)
  • Паприка солодка – 1ч.
  • Сметана – 100гр.
  • Борошно – 1ст.л
  • Сіль -1ч.л
  • Часник – 2-3 зуб
  • Рослинна олія – 2-3ст.л.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Курячі стегна розрізаємо навпіл. Шкірку за бажанням можна прибрати або залишити. 2 томати розріжемо навпіл і натрімо на великій тертці, шкірку прибираємо вона нам не знадобиться. 2 середні цибулини дрібно поріжемо. Болгарський перець поріжемо дрібними кубиками.

На сковороду наливаємо олію 2-3ст.л. розігріваємо, кладемо курку та обсмажуємо з двох сторін на великому вогні до золотистого кольору.

Обсмажені шматочки забираємо на тарілку. У це масло де смажилася курка кладемо цибулю і обсмажуємо приблизно 2 хвилини до напівпрозорості.

Додаємо болгарський перець та помідори, перемішуємо та тушкуємо овочі 5 хвилин. Тепер додаємо 1ч.л солодкої паприки. Пропустимо через прес 2 зубчики часнику.

Опускаємо курку на овочеву подушку та заливаємо водою, так щоб курка майже була прихована у воді.

Додаємо 1ч.л солі без гірки. Закриваємо кришкою, зменшуємо вогонь до середнього і гасимо 40 хвилин. Беремо сметану будь-якої жирності 100гр, додаємо 1ст.л борошна та перемішуємо.

Пройшло 40 хвилин додаємо сметану до курки і гасимо ще хвилин 10.