Зелені помідори, які сподобаються всім

Смачні помідори на зиму!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбинчка рецептів

Продукти на 3 банки об’ємом 1,5 л:

  • помідори – 2,5 кг
  • хрін корінь або листя
  • кріп – 50 гр
  • петрушка – 50 гр
  • часник – 1 головка
  • гострий перець – 1 шт

Маринад:

  • вода – 1, 5 л
  • оцет 9% – 150 мл
  • 2 ст.л солі з гіркою не великою
  • 4 ст.л цукру

Банки стерилізуємо 15 хвилин!

Як приготувати зелені помідори

Натираємо часник на грубій терці (можна пропустити через прес). Прибираємо насіння з гострого перцю (хто не любить дуже гостре), розрізаємо перець навпіл і нарізаємо смужками і подрібнюємо його.

Багато зелені дрібно нарізаємо. Беремо салатник і з’єднуємо нарізану зелень, гострий перець, часник. Добре перемішуємо. Це буде начинка для помідорів.

Помідори розрізаємо навпіл, але не дорізати до кінця. І фаршируємо помідори начинкою.

Банки стерилізуємо в духовці (у мене 1,5 літрові банки) при температурі 150 градусів 10-15 хвилин. Кришки кип’ятимо.

На дно банки викладаємо листя хрону і щільно заповнюємо банки помідорами.

І заливаємо банки кип’ятком до самого верху. Прикриваємо кришками і залишаємо на 10 хвилин.

За допомогою спеціальної кришки зливаємо банки.
Готуємо маринад для трьох 1,5 літрових банок – з розрахунком на 1,5 літра води.

Додаємо сіль, цукор, добре перемішуємо і проварюємо близько 3-4 хвилин до повного розчинення солі та цукру. Заливаємо оцет. Ще даємо прокипіти пару хвилин.

Готовим маринадом заливаємо банки і прикриваємо кришками, відправляємо стерилізуватися.

На дно каструлі кладемо серветку, кладемо банку і заливаємо теплою водою.

Після закипання стерилізуємо 15 хвилин. Щільно закриваємо кришками і перевертаємо банки на кришки.

Вкриваємо банки пледом і залишаємо до повного охолодження. Смачного!

Не вдається скопіювати.