Желейний торт з печива, згущеного молока та збитих вершків
За цим рецептом, виходить ніжна повітряна суміш зі збитих вершків і згущеного молока з шматочками печива і вишнею. І все це без особливих клопотів! На підготовку торта від господині буде потрібно не більше 10 хвилин, решту часу десерт буде застигати в холодильнику.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.
Для рецепту торта вам потрібно:
- печиво пісочне – 200 гр
- вершки (жирність 33%) – 300 мл
- згущене молоко – 200 мл
- вишня заморожена – 2 склянки
- шоколад гіркий – 40 гр
- желатин харчовий – 1 ст. л.
Рецепт приготування торта:
- Підготувати всі перераховані в рецепті продукти. Згущене молоко дістати з холодильника заздалегідь. Пісочне печиво поламати руками. Шматочки потрібні досить великі.
- Желатин залити 150 мл води. Для цього також можна використовувати вершки, молоко або вишневий сік, що утворився після розморожування ягід. В останньому варіанті торт вийде не білим, а рожевим. Дати желатину набрякнути протягом 20 хвилин або згідно інструкції на упаковці. У будь-якому випадку, гранули повинні ввібрати всю рідину.
- У вишнях видалити кісточки і залишити до повного розморожування, а потім вже віджати рідину руками.
- Холодні вершки збити міксером до ущільнення і збільшення в об’ємі в 2-2.5 рази.
- В зручний просторий посуд перелити згущене молоко. Додати розтоплений на водяній бані желатин. В процесі нагрівання від плити не відходити, так як желатин дуже легко перегріти, і тоді він повністю втратить свої властивості. Вливати розтоплений желатин тонкою цівкою, постійно перемішуючи. Якщо суміш відразу ж почне загустати, слід поставити її на водяну баню і трохи прогріти.
- Всипати до згущеного молока печиво. Додати кілька ложок збитих вершків, перемішати. Потім також, порціями, ввести і інші збиті вершки, діючи лопаткою акуратно і дбайливо. Повинна вийти дуже повітряна суміш.
- Заздалегідь підготувати круглу миску, вистеливши її харчовою плівкою. Викласти частину маси, посипати вишнями. Так, пошарово, заповнити всю форму. Поставити в холодильник на 5-6 годин до повного застигання.
- Потім торт зі згущеного молока і вершків витягти, перевернувши миску на тарілку. Харчову плівку прибрати. Завдяки їй проблем з відділенням торта від стінок форми не виникне.
- Гіркий шоколад розтопити на водяній бані і полити ним торт. Якщо розтоплений шоколад буде густим, можна додати трохи молока або вершків, і довести тим самим до такого стану, щоб він спокійно стікав з боків.
- Дати шоколаду застигнути пару хвилин в холодильнику, прикрасити за бажанням рубаними горіхами, мигдалевими пелюстками, кокосовою стружкою. А якщо помістити на декілька годин в морозилку, вийде смачний торт морозиво.
Торт з печива зі збитими вершками і згущеним молоком на желатині готовий. Приємного апетиту!