Знайшла ще один спосіб: Помідори не встигаю солити, з’їдаємо … і з’їдаємо
Коли набридають свіжі овочі хочеться чогось солоненького, а ці помідорки… саме те, що потрібно. До речі, чим довше стоять у холодильнику, тим тільки смачніше стають.
Інгредієнти:
- помідори – 1,5 кг
- вода – 1л
- сіль – 2ст.л
- цукор – 5ст.л
- перець чорний горошком – 5-8шт
- часник – 5-6 зуб
- кріп – пучок
- Оцет 9% – 100 мл
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
Помідори помиємо 1,5 кг. У каструлю кладемо кріп невеликий пучок, перець горошком, часник поріжемо на пластинки і кладемо в каструлю, тепер укладаємо помідори щільно. Відставимо убік.
В іншу каструлю наливаємо 1 літр води кладемо 2ст. солі, 5ст. цукру, і ставимо кип’ятити, як закипить, вливаємо 100 мл 9% оцту, прокип’ятимо і заливаємо підготовлені помідори. Помідори ставимо на вогонь і невеликому вогні прогріваємо 5 хвилин.
Час відлічуємо з моменту, як поставили каструлю на вогонь. Як мине 5 хвилин помідори залишаємо остигати, як охолонуть до кімнатної температури прибираємо в холодильник на ніч.
Вранці дістаємо каструльку і можна знімати першу пробую. Ось такі помідорки виходять, до речі, таким маринадом можна закривати на зиму, тільки прогрівати помідори не потрібно, а робити як звичайно розкласти по банках, залити маринадом закатати і перевернути.