Знамените польське печиво Мазурка. Просто, але так смачно
Це печиво до чаю готується за лічені хвилини, до того ж, з доступних інгредієнтів. Навіть масло в тісто не додається! Проте, печиво виходить дуже смачне. Після охолодження воно нагадує безе з горіхами і сухофруктами. А поки випічка гаряча, вона м’яка і повітряна, як бісквіт!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Інгредієнти для печива:
- яйце – 3 шт;
- цукор – 180 г (7 ст. л. з гіркою + 1 ч. л. без гірки);
- борошно – 160 г (1 склянка 250 мл);
- розпушувач – 1 ч. л .;
- ванільний цукор – 1 пакетик (за бажанням);
- горіхи (будь-які) – 1 склянка (можна менше);
- сухофрукти (родзинки, курага) – 1 склянка.
Яйця збити міксером, поступово підсипаючи цукор, протягом 5-7 хвилин. Всипати борошно з розпушувачем і ванільним цукром (за бажанням), перемішати.
Всипати в тісто будь-які подрібнені горіхи і сухофрукти за смакота.
Перелити тісто на деко, застелене пекарним папером, розрівняти лопаткою. Випікати печиво при 180 градусах близько 20 хвилин. Орієнтуйтеся по своїй духовці (+ – 3 хвилини).
Готове гаряче печиво наріжте на шматочки і відразу подавайте до столу! Воно смачне і в гарячому, і в охолодженому вигляді – спробуйте і переконайтеся в цьому!