Знаменитий пиріг “Яблучні хмари”, який тане в роті
Ніжний яблучний пиріг або навіть торт, який тане в роті.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
Яблучна начинка:
- Яблука – 8 шт
- Цукор – 180 гр
- Сік лимона – 0,5 шт
- Ванільний цукор – 1 пакетик
Бісквіт:
- Яйце – 4 шт
- Цукор – 180 гр
- Борошно – 120 гр
- Крохмаль – 50 гр
- Розпушувач – 1 ст.л.
- Масло вершкове – 100 гр
Крем:
- Вершковий крем сир – 300 гр
- Цукрова пудра – 150 гр
- Вершки 33% – 150 мл
Сироп для просочення:
- Яблучний сік – 0,5 ст
Шоколадна глазур:
- Темний шоколад 72% – 30 гр
- Вершки 33% – 3 ст.л.
Як приготувати пиріг “Яблучні хмари”
Беремо яблука очищаємо від шкірки і насіння, нарізаємо на невеликі кубики і пересипаємо в каструлю з товстим дном.
До яблук всипаємо цукор, ванільний цукор, вливаємо лимонний сік, відправляємо каструлю на повільний вогонь, доводимо до кипіння і варимо 30 хвилин, постійно помішуючи (рідина повинна повністю випаруватися). Через 30 хвилин пробиваємо яблука блендером до однорідного пюре, дати охолонути.
Приготуємо бісквіт, в чашу блендера вбиваємо яйця і на великій швидкості збиваємо 5 хвилин до пишної світлої маси.
Частинами всипаємо цукор і збиваємо ще 6-7 хвилин.
У мисці з’єднуємо борошно, розпушувач, крохмаль, перемішати. У три прийоми всипаємо сухі інгредієнти в яєчну масу і акуратно перемішати лопаткою зверху вниз.
В самому кінці виливаємо розтоплене вершкове масло (остигле) і добре перемішати лопаткою.
Отримане тісто виливаємо на деко застелене пергаментним папером і рівномірно розподілити по деку.
Відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів і випікаємо 20 хвилин (духовку не відкривати). Готовий бісквіт дістаємо з духовки і даємо повністю охолонути.
У готового бісквіта вирівнюємо краї і ділимо на 2 частини.
Підготуємо вершковий крем, в чашу блендера викладаємо крем чіз, всипаємо цукрову пудру, вливаємо вершки і на великій швидкості збити до щільного крему.
Збираємо торт, на тарілці викладаємо перший бісквіт, просочуємо яблучним соком і зверху викладаємо всю яблучну начинку, розподілити рівномірним шаром.
Зверху викладаємо другий бісквіт, так само просочуємо яблучним соком і зверху викладаємо вершковий крем, розрівняти лопаткою.
Підготуємо глазур, в гарячі вершки висипаємо темний шоколад, перемішати до однорідної маси. Переливаємо глазур в кондитерський мішок, робимо надріз і робимо зверху візерунок.
Відправляємо торт в холодильник на всю ніч або на 2-3 години. Дістаємо торт з холодильника, нарізаємо на шматочки і подаємо до чаю. Смачного!!!