Знаменитий пиріг “Яблучні хмари”, який тане в роті

Ніжний яблучний пиріг або навіть торт, який тане в роті.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Необхідні продукти:

Яблучна начинка:

  • Яблука – 8 шт
  • Цукор – 180 гр
  • Сік лимона – 0,5 шт
  • Ванільний цукор – 1 пакетик

Бісквіт:

  • Яйце – 4 шт
  • Цукор – 180 гр
  • Борошно – 120 гр
  • Крохмаль – 50 гр
  • Розпушувач – 1 ст.л.
  • Масло вершкове – 100 гр

Крем:

  • Вершковий крем сир – 300 гр
  • Цукрова пудра – 150 гр
  • Вершки 33% – 150 мл

Сироп для просочення:

  • Яблучний сік – 0,5 ст

Шоколадна глазур:

  • Темний шоколад 72% – 30 гр
  • Вершки 33% – 3 ст.л.

Як приготувати пиріг “Яблучні хмари”

Беремо яблука очищаємо від шкірки і насіння, нарізаємо на невеликі кубики і пересипаємо в каструлю з товстим дном.

До яблук всипаємо цукор, ванільний цукор, вливаємо лимонний сік, відправляємо каструлю на повільний вогонь, доводимо до кипіння і варимо 30 хвилин, постійно помішуючи (рідина повинна повністю випаруватися). Через 30 хвилин пробиваємо яблука блендером до однорідного пюре, дати охолонути.

Знаменитий пиріг "Яблучні хмари", який тане в роті

Приготуємо бісквіт, в чашу блендера вбиваємо яйця і на великій швидкості збиваємо 5 хвилин до пишної світлої маси.

Частинами всипаємо цукор і збиваємо ще 6-7 хвилин.

У мисці з’єднуємо борошно, розпушувач, крохмаль, перемішати. У три прийоми всипаємо сухі інгредієнти в яєчну масу і акуратно перемішати лопаткою зверху вниз.

В самому кінці виливаємо розтоплене вершкове масло (остигле) і добре перемішати лопаткою.

Знаменитий пиріг "Яблучні хмари", який тане в роті

Отримане тісто виливаємо на деко застелене пергаментним папером і рівномірно розподілити по деку.

Знаменитий пиріг "Яблучні хмари", який тане в роті

Відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів і випікаємо 20 хвилин (духовку не відкривати). Готовий бісквіт дістаємо з духовки і даємо повністю охолонути.

Знаменитий пиріг "Яблучні хмари", який тане в роті

У готового бісквіта вирівнюємо краї і ділимо на 2 частини.

Підготуємо вершковий крем, в чашу блендера викладаємо крем чіз, всипаємо цукрову пудру, вливаємо вершки і на великій швидкості збити до щільного крему.

Знаменитий пиріг "Яблучні хмари", який тане в роті

Збираємо торт, на тарілці викладаємо перший бісквіт, просочуємо яблучним соком і зверху викладаємо всю яблучну начинку, розподілити рівномірним шаром.

Знаменитий пиріг "Яблучні хмари", який тане в роті

Зверху викладаємо другий бісквіт, так само просочуємо яблучним соком і зверху викладаємо вершковий крем, розрівняти лопаткою.

Знаменитий пиріг "Яблучні хмари", який тане в роті

Підготуємо глазур, в гарячі вершки висипаємо темний шоколад, перемішати до однорідної маси. Переливаємо глазур в кондитерський мішок, робимо надріз і робимо зверху візерунок.

Знаменитий пиріг "Яблучні хмари", який тане в роті

Відправляємо торт в холодильник на всю ніч або на 2-3 години. Дістаємо торт з холодильника, нарізаємо на шматочки і подаємо до чаю. Смачного!!!

Знаменитий пиріг "Яблучні хмари", який тане в роті