Знаменитий пиріг, який полюбив весь світ: швидкий і легкий рецепт
Десерти з банановим смаками і ароматами дуже популярні. Пропоную сьогодні зробити простий, але смачний пиріг з бананами і м’якою карамеллю.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- цукор, 150 г;
- масло вершкове, шматочок;
- яйця, 3 шт;
- банани, 2 шт;
- цукор, 120 г;
- олія соняшникова, 120 г;
- ванілін;
- йогурт, 150 г;
- борошно, 300 г;
- розпушувач, 16 г;
- молоко, 60 мл.
Процес приготування пирога
Розтоплюємо цукор на сковорідці і додаємо масло вершкове, готуємо до світлого коричневого кольору.
Виливаємо карамель в форму для запікання.
Банани ріжемо на скибочки уздовж і викладаємо на карамель, залишаємо на столі.
Яйця змішуємо з олією в чаші блендера, всипаємо цукор і ванілін за смаком, йогурт. Перебиваємо масу до однорідності.
Цю рідку масу змішуємо з просіяним борошном і розпушувачем, вимішуємо густе тісто. Вливаємо молоко і перемішуємо.
Виливаємо тісто на банани з карамеллю і відправляємо форму в розігріту духовку до 180 градусів.
Форму ставимо на деко і в нього наливаємо кип’яток.
Це допомагає випікати повітряний і не сухий бісквіт.
Випікаємо близько 30 хвилин. Витягуємо з форми і перевертаємо.
Пиріг виходить м’яким, вологим і ароматним.