Знаменитий Угорський гуляш. Смачно, ситно, апетитно!
Угорська страва «гуляш» – справжній кулінарний шедевр. Гуляш з однаковим успіхом може бути головною стравою святкового столу, романтичної вечері або сімейного обіду. Приготуйте справжній гуляш і відчуйте вишуканий смак угорської кухні.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Інгредієнти для приготування гуляшу:
- Яловичина – 1 кг;
- Цибуля ріпчаста – 370 г;
- Морква – 300 г;
- Картопля – 300 г;
- Часник – 20 г;
- Селера стебла – 150 г;
- Помідори – 350 г;
- Петрушка – 20 г;
- Перець солодкий – 300 г;
- Томатна паста – 2 ст.л .;
- Борошно пшеничне – 2 ст.л .;
- Вода – 800 мл;
- Коріандр – 1/2 ч.л .;
- Паприка солодка – 2 ст.л .;
- Перець чорний мелений – 1/2 ч.л .;
- Перець червоний чилі – 1/2 ч.л .;
- Сіль – 1 ст.л .;
- Олія соняшникова – 4 ст.л.
Рецепт приготування гуляшу:
1. Нарізати яловичину та овочі.
2. У каструлю налити олію і обсмажити цибулю 2 хвилини, помішуючи. Додати мелений часник і смажити ще 2 хвилини на середньому вогні.
3. Покласти м’ясо і обсмажити з усіх боків, на великому вогні 3 хвилини, постійно помішуючи.
4. Додати коріандр, паприку, мелений перець чорний і червоний, сіль, томатну пасту, перемішати і додати борошно і все перемішати, продовжувати смажити ще 1 хвилину.
5. Додати в каструлю помідори, солодкий перець, селеру, перемішати. Додати 800 мл води, довести до кипіння і тушкувати на слабкому вогні 45 хвилин
6. Додати в каструлю моркву, два лаврові листки і варити 10 хвилин на слабкому вогні.
7. Додати картоплю і варити ще 10 хвилин.
8. При необхідності додати сіль і перець за смаком. Додати свіжу петрушку, перемішати і вимкнути плиту. Гуляш готовий.