Знаменитий японський торт. Всього з 3 інгредієнтів: без борошна, без глютену

Нещодавно знайшла цей рецепт й вирішила приготувати щось нове та цікаве. Вийшов просто приголомшливий десерт!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Пошепки

Японський торт не лише гарно виглядає, а й чудово смакує. Обов’язково спробуйте приготувати!

Інгредієнти:

  • Яйця — 3 шт.;
  • Білий шоколад — 120 г;
  • Вершковий сир — 120 г.

Приготування:

  1. Перед приготуванням вмикаємо духовку, аби вона зарання розігрілася до 170 градусів.
  2. Відокремлюємо білки від жовтків.
  3. Білки накриваємо харчовою плівкою і відправляємо у холодильник.
  4. Шоколад ламаємо на невеличкі шматочки та розтоплюємо на водяній бані.
  5. Готовий шоколад знімаємо з вогню та додаємо до нього вершковий сир. Ретельно розмішуємо до однорідної консистенції.
  6. Далі, вводимо жовтки й знову все розмішуємо.
  7. Міксером збиваємо білки до стійких піків. 
  8. Обережно вводимо до основної маси та розмішуємо силіконовою лопаткою, аби білки не втратили свою пишність.
  9. Форму необхідно огорнути пергаментним папером.
  10. Переливаємо туди наше тісто. Форму ставимо на деко з водою, тому що цей торт випікається на водяній бані.
  11. Випікаємо 15 хвилин.
  12. Потім знижуємо температуру до 160 градусів та випікаємо торт ще 15 хвилин.
  13. Після того, як вимкнете духовку, залиште там торт ще на 15 хвилин.
  14. Готовий десерт охолоджуємо до кімнатної температури та дістаємо з форми.
  15. Можна прикрасити цукровою пудрою.