Зникають за 5 хвилин. Хрусткий хмиз виходить відмінним завдяки цьому рецепту
Такий хмиз відмінно підійде для перекусу зі склянкою молока або кефіру. Діти з задоволенням будуть з’їдати таку смакоту.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя
Хмиз повинен бути хрустким, але в той же час танути в роті. Його люблять усі – і діти і дорослі. У кожної господині свій метод приготування цього кулінарного виробу. Пропонуємо вашій увазі рецепт хмизу, який припаде до смаку всім любителям смачненького.
Для приготування хмизу нас знадобляться такі інгредієнти:
- Яйця – 2 штуки
- Цукор – 4 столові ложки
- Молоко – 100 грамів
- Масло вершкове – 2 столові ложки
- Борошно – 4 грамів
- Соняшникова олія – 1 склянка
В борошно додаємо яйця кімнатної температури. Вершкове масло необхідно розтопити, додати цукор і перемішати. Далі масло вливаємо в борошно, ретельно перемішуємо і вливаємо тепле молоко.
Замішуємо м’яке тісто, загортаємо в харчову плівку і відправляємо в холодильник на 20 хвилин. Після чого розкачуємо тісто в тонкий пласт товщиною приблизно 2 мм.
Розрізаємо його фігурним ножем, формуємо прямокутники, в центрі робимо надрізи і один кінець протягуємо через отвір. Обсмажуємо хмиз в розжареній соняшниковій олії по 15-20 секунд з кожної сторони, поки не розрум’яняться. Сильно олію перегрівати не потрібно, вироби можуть підгоріти.
Готовий хмиз перед подачею можна посипати цукровою пудрою. Смачного!