Золотиста картопля в духовці в гірчичному соусі – детальний рецепт
Сьогодні хочу поділиться рецептом золотистої картоплі в духовці в гірчичному соусі. Картопля виходить такою ароматною, що втриматися складно, щоб її не спробувати.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Описати в двох словах можу так: аромат гірчиці, який я просто обожнюю, плюс часничок і перчик, всі разом вони дають неймовірний смак картоплі.
Необхідні продукти:
- картопля – 5-6 шт.
Для соусу:
- гірчиця пікантно-солодка – 4-5 ч.л.
- сіль – 1/2 ч.л.
- орегано – 1 ч.л.
- часник – 2 зуб.
- соняшникова олія – 3 ст.л.
- чорний перець – за смаком
Як приготувати картоплю в духовці І так приступаємо.
Картоплю 5 -6 середніх бульб, очистимо і розріжемо на
часточки. Кладемо в каструлю, заливаємо водою, підсолюємо і ставимо на вогонь. З моменту закипання варимо хвилини 3 і знімаємо з вогню, воду зливаємо.
Картопля не потрібно доводити до готовності, інакше вона може втратити форму. Кладемо в миску і відставити убік, і займемося приготування гірчичного соусу. У миску вливаємо 3 ст.л. олії, додаємо трохи солі, чорний перець, додаємо
орегано 1 ч.л., 2 зубчики часнику пропустимо через прес.
Тепер додаємо гірчицю 5 ч.л. Гірчицю я беру для такої картоплі не гостру, а пікантно солодку, підходить просто ідеально, можна взяти французьку гірчицю.
Все добре перемішати. Додаємо соус в гірчицю і перемішуємо. Залишаємо на хвилин 20-30 промаринуватися.
Якщо немає часу, можна відразу приступати до приготування. Тепер кладемо на деко в один шар, щоб картопля лежала на відстань одна від одної. Ставимо в духовку і запікаємо до золотистого кольору, при температурі 200 градусів хвилин 30 або орієнтуйтеся по своїй духовці. Картоплю дістаємо і гаряченькою подаємо до столу. Дуже смачно рекомендую.