Звичайна риба стає незвичайною. Як показує практика, саме прості рецепти більш популярні. Риба під смачною шапкою. Чудова страва, спробуйте!

Найпростіші продукти, та й готувати не складно, а в результаті риба виходить просто чудова, ніжна та соковита. Ми готуємо її зазвичай для святкового обіду чи вечері. Риба під “шапкою”.

Інгредієнти:

  • Риба філе (горбуша) – 500-600гр.
  • Цибулина -1шт.
  • Печериці -300гр.
  • Яйце -3-4шт.
  • Сир -150гр.
  • Сметана -200гр.
  • Сіль – до смаку
  • Чорний перець – за смаком
  • Сік лимона – за смаком
  • Рослинна олія -5-6ст.л.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Беремо будь-яку рибу, хек, тріска, мінтай та ін. У нас сьогодні горбуша. Відокремлюємо філе, щоб це було зручно, розморожуємо не до кінця. Шкірку не зрізаємо, у готовій страві вона не відчувається. Вага філе у нас трохи більше 500гр, розрізаємо на порційні шматочки, солимо, перчимо, поливаємо соком лимона. Кладемо рибу в миску, поливаємо олією 1-2ст.л. перемішуємо. Відставляємо убік.

Відваримо 3 яйця круто. Велику цибулину розріжемо півкільцями, свіжі печериці розріжемо на платівки.

На сковороду наливаємо олію 2ст.л, розігріваємо, кладемо цибулю, смажимо до напівпрозорості, сильно засмажувати не потрібно.

Тепер обсмажимо гриби, наливаємо на сковороду 2ст.л масла, сильно смажити не потрібно, ми не чекаємо повного випаровування рідини, за часом не більше 2-3 хвилин, наприкінці додаємо сіль, чорний перець, перемішую і знімаю з вогню.

Твердий сир, відварені яйця натрій на великій тертці.

Беремо лист, у нас розміром 40см х 27см, змащуємо маслом, кладемо шматочки риби, на рибу кладемо цибулю, гриби, яйця, посипаємо зверху сиром.

Заливаємо сметаною 200гр, у нас сметана домашня, густа, ми розвели її молоком, щоби не була густа. Можна полити майонезом розведеним вершками 1 до 1, але соус не повинен бути надто рідким.

Ставимо в розігріту духовку, готуємо за 200 градусів 20-25 хвилин, орієнтуйтеся по своїй духовці. Важливо не перетримати рибу, інакше риба втратить соковитість. Дуже вдале поєднання інгредієнтів. Спробуйте приготувати це дуже смачно.