З’їдається до крихти, незвичайний пиріг закусочний! У холодному вигляді стає на смак просто божественним
Захоплення нескінченне!!!! Після першого ж приготування він став ЛЮБИМЦЕМ нашої родини. Хто пробує вперше не може зрозуміти начинку! Ще цікаво, що він у холодному вигляді стає на смак просто божественним. Закусочний пиріг з сиром і цибулею. Це найсмачніший варіант несолодкої випічки.
Інгредієнти:
- Борошно-250-300гр.
- Сметана -100гр.
- Сіль -1/2ч.л.
- Вершкове масло – 120гр.
- Сода – 1/2ч.л. гашена
Для начинки:
- Плавлені сирки – 2 шт.
- Цибуля -3 шт.
- яйця -2шт.
- Перець чорний – до смаку
- Сіль -1/3ч.л
- Рослинна олія -3ст.л.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
У миску просіємо 250 г борошна, додаємо вершкове масло тільки, що з холодильника і перетворюємо на крихту. Кладемо половину ч. л. солі, додаємо 100 грам сметани або можна замінити на майонез, соду половину чайної ложки погасимо оцтом. Замішуємо тісто, тісто повинне вийти м’яке, пластичне, якщо раптом борошна виявиться мало, потрібно додати ще, нам ще знадобилося 50 грам.
Забираємо тісто в холодильник на 40-60 хвилин. За цей час підготуємо начинку.
3 великі цибулини наріжемо тонкими чверть кільцями. 2 плавлені сирки вагою по 100 грам натремо на великій тертці.
На сковороду наливаємо олію 3ст.л. і обсмажуємо цибулю на середньому вогні до напівпрозорості та м’якості.
Кладемо цибулю в миску додаємо сир і перемішуємо, так цибуля швидше охолоне і яйця не згорнуться. Додаємо сіль, чорний перець та розбиваємо 2 яйця. Все начинка готова.
Пройшло 40 хвилин тісто ділимо на 2 частини, де з них більша частина 2/3. Беремо більшу частину і розподіляємо на лист руками, робимо бортики.
Заливаємо начинку, розподіляємо. Зверху тісто рвемо руками та хаотично кладемо по всій поверхні пирога.
Ставимо в розігріту духовку і випікаємо при 200 градусах 30 хвилин до золотистої скориночки.