За цим рецептом можна солити і м’ясо, і сало і навіть м’ясо на кісточці

Результат Вас приємно здивує, адже такого ніжного і смачного сала Ви точно ще не пробували. Таке сало можна закатувати в банки або відразу їсти.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Які продукти Вам знадобляться:

  • Вода – літр
  • Свиняча грудинка – один кілограм
  • Сіль – 80 грам

Приготування

Співвідношення м’яса і води – 1: 1. Ємність з водою ставимо на плиту, кладемо сіль і улюблені спеції за смаком. Сало необхідно добре вимити і видалити наявний на шкірці наліт.

Ріжемо його на порційні шматочки і, коли в воді сіль повністю розчинитися, кладемо його в воду. Чекаємо, коли вода закипить. Після цього, готуємо м’ясо в киплячій воді не довше 5 хвилин. Знімаємо з вогню, додаємо до сала подрібнений часник і залишаємо в прохолодному місці на 12 годин. Накриємо ємність кришкою.

Якщо Ви приготували сало за цим рецептом про запас, не переживайте за його збереження. У морозилці воно збереже свою свіжість ще довго.

За бажанням, приправте сало сухою зеленню, паприкою і меленим чорним перцем.