Ніжний та ароматний Краківський сирник по-домашньому.

Готувати краківський сирник дуже просто й не займає багато часу. Десерт виходить ніжний, ароматний та неймовірно смачний, а також корисний. Діти будуть в захваті.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Доброта

Складові:

Сирна маса:

  • М’який сир 1 кг.;
  • Вершкове масло 200 гр.;
  • Цукор пісок 250 гр.;
  • Вершки 33% 100 мл.;
  • Яйця курячі 6 шт.;
  • Крохмаль кукурудзяний 40 гр.;
  • Манна крупа 40 гр.;
  • Родзинки 120 гр.;
  • Ром 50 мл.

Тісто:

  • Борошно пшеничне 250 гр.;
  • Масло вершкове 120 гр.;
  • Яйця курячі 1 шт.;
  • Жовток курячий 1 шт.;
  • Цукор пісок 100 гр.

Глазур:

  • Пудра цукрова 150 гр.;
  • Сік лимонний 1 ст. л.;
  • Окріп 3 ст. л.;
  • Цукати 20 гр.

Спосіб приготування:

  1. Залийте родзинки окропом, залиште на 3 хвилини, злийте воду та залийте ромом й відставте настоюватись.
  2. Для приготування тіста розітріть охолоджене масло з борошном в крихту.
  3. Додайте яйце, цукор та ретельно перемішайте до однорідності.
  4. Загорніть в харчову плівку та перекладіть у холодильник на пів години.
  5. Розкатайте 2/3 тіста в тонкий пласт та викладіть у форму для випікання, попередньо застелену пергаментом.
  6. Поколіть тісто виделкою, щоб воно не здувалося.
  7. Протріть сир через сито двічі або ретельно подрібніть блендером.
  8. Покладіть в чашу для міксера м’яке масло та цукор й збийте до побіління.
  9. Не зупиняючись збивати додайте сир, вершки та по одному яйця.
  10. Потім всипте крохмаль та манку й перемішайте до однорідного стану.
  11. Додайте до сирної маси відціджені родзинки та перекладіть у підготовлену форму з тістом.
  12. Тісто, що залишилося, тонко розкатайте та поріжте на смужки, які потім викладіть на сирник у вигляді сітки.
  13. Випікай 10 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці, а потім зменште температуру до 150 градусів та готуйте приблизно 1,5 години. Сирник повинен повністю схопитися та зарум’янитися.
  14. Вимкніть підігрів, відчиніть духовку та залиште в ній готову страву остигати до кімнатної температури.
  15. Загорніть у харчову плівку разом з формою та поставте на ніч в холодильник.
  16. Змішайте пудру, лимонний сік та окріп до однорідної маси.
  17. Дістаньте обережно сирник з форми, полийте глазур’ю та посипте цукатами.

Готуйте смачний чай та пригощайте рідних неймовірним сирним десертом.

Насолоджуйтеся!

Не вдається скопіювати.