Печінкові котлетки «варшавські». Ніжнішої страви з печінки я ще не зустрічала!
Обов’язково спробуйте приготувати ці печінкові котлетки, ви не пошкодуєте! Смакота неймовірна!
Печінку можна брати будь-яку (свинячу, яловичу, курячу). Я віддаю перевагу яловичій.
Повідомляє Мій Світ, із посиланням на hodynnyk.pp.ua
Складові:
- Печінка 750 гр.
- Сало 200-250 гр.
- Часник 1-2 зубчики (за бажанням)
- Сметана 100 гр.
- Борошно 1-2 ст.л.
- Цибуля ріпчаста 1-2 шт.
- Сода пів чайної ложки
- Спеції, сіль за смаком
Рецепт приготування:
Сало бажано брати не солоне або слабосолене.
Його має бути не менше ніж чверть від маси печінки, інакше котлети вийдуть сухуватими.
Печінку і сало перемелюєм на м’ясорубці. Дрібно нарізаємо часник.
Замішуємо фарш: з’єднуємо сало печінку і часник, добре перемішуємо.
Додаємо сіль (якщо сало було солоне, сіль не додаємо).
Потім, спеції (до цих котлеток добре підходять хмелі-сунелі, а також італійські або прованські трави), соду.
Знову добре вимішуємо. І додаємо борошно, борошна зовсім небагато: пару ложок.
На добре розігріту сковороду з олією, порціями по одній-півтори столової ложки викладаємо фарш і обсмажуємо з двох сторін.
Сильно засмажувати не треба, котлетки ростуть просто на очах і получаються дуже пишні, через що їх виходить дуже багато.
Поки смажаться котлетки, робимо соус: дрібно нарізаємо цибулю і обсмажуємо її на сковороді до золотистого кольору, додаємо сметану і ще тушкуємо пару хвилин.
Викладаємо наші котлети в жаровню або глибоку сковороду заливаємо зверху соусом (якщо він вийшов густий, можна розбавити його водою).
Накриваємо кришкою і тушкуємо на маленькому вогні 10-15 хвилин. І можете насолоджуватися.
Це дуже ніжно і соковито. Гарнір підійде будь-який.
Смачного!