Рецепти смачних маринадів для курки. М’ясо стає дуже ніжне та соковите

На вулиці вже потепліло та настав час пікніків та відпочинку на свіжому повітрі. Головною стравою на природі є шашлик. Існує безліч варіантів приготування шашлику, але не кожний рецепт може вам сподобатися. Найшвидше готується на вогні курка, тому розглянемо, як правильно та смачно приготувати шашлик з м’яса курки.

Для початку необхідно вибрати курку, вона повинна мати гарний запах, бути липкою або слизькою. Гомілки, стегна та крила смажать цілими, а ось грудку доведеться нарізати невеликими шматочками та прибрати кістки.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Улюблена

Смаження шашлику.

Рекомендується смажити шашлик з курятини на решітці або на шампурах, це залежить від вашого бажання. Розпаліть вогонь та почекайте поки не утворяться вугілля білого кольору. Тільки тоді необхідно класти м’ясо на мангал. Перші 5 хвилин необхідно часто перевертати його, потім це можна робити рідше. М’ясо готується приблизно 15-20 хвилин. Щоб перевірити чи приготувалося м’ясо необхідно розрізати його ножем – повинен виділятися прозорий сік. Це свідчить про те, що воно готове.

Як правильно замаринувати куряче м’ясо.

Молодій курятини достатньо пів години, щоб замаринуватися, а старій – 2 години.

Пропонуємо розглянути варіанти маринадів для шашлику. Все розраховано на 2 кг м’яса.

  1. Маринування в кефірі.

Вам знадобиться:

  • Цибуля – 0,5 кг.;
  • Часник – 2 зубки;
  • Кефір – 0,5 л.;
  • Петрушка – 50 гр.;
  • Олія рафінована – 3 столові ложки.;
  • Приправа для курки;
  • Сіль.

Спосіб приготування:

1.Наріжте цибулю кільцями.

2.Часник вичавите пресом.

  1. Наріжте петрушку.
  2. Покладіть до курки сіль, олію, овочі та кефір. Все ретельно перемішайте.
  3. перед смаженням зелень необхідно видалити.

2. Маринад з імбиром та соєвим соусом.

Вам знадобиться:

  • Імбир – шматочок 5 см.;
  • Часник – 5 зубків;
  • Соєвий соус – 150 мл.;
  • Перець чорний;
  • Сіль;
  • Спеції.

Спосіб приготування:

  1. Часник вичавите.
  2. Імбир почистите та подрібніть на блендері.
  3. Перемішайте всі спеції та імбир з соєвим соусом та замаринуйте м’ясо.

3. Гірчично – медовий маринад.

Вам знадобиться:

  • Мед натуральний – 4 ст. л.;
  • Гірчиця – 2 ст. л.;
  • Олія рафінована – 4 ст. л.;
  • Сіль;
  • Паприка;
  • Коріандр мелений;
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.

Спосіб приготування:

  • Змішайте олію, гірчицю, мед та спеції.
  • Цибулю наріжте кільцями.
  • Додайте всі інгредієнти до м’яса та перемішайте.

4. Маринад з лимоном.

Вам знадобиться:

  • Цибуля – 800 гр.;
  • Лимон – 3 шт.;
  • Сіль;
  • Суміш перців.

Спосіб приготування:

  1. Наріжте цибулю кільцями та додайте в м’ясо.
  2. Вичавите сік з лимонів, змішайте зі спеціями та додайте до курки.
  3. Ретельно перемішайте.

5. Маринад з ківі.

Вам знадобиться:

  • Цибуля – 0,5 кг.;
  • Ківі – 4 шт.;
  • Сіль;
  • Перець.

Cпосіб приготування:

  1. Необхідно подрібнити ківі та цибулю за допомогою блендера.
  2. Додайте всі інгредієнти до м’яса.
  3. Маринуватись м’ясо повинно не більше 2 годин.

Смачного!

Не вдається скопіювати.