Рецепт смачних, м’яких пиріжків з зеленою цибулею і яйцем

Тісто виходить дуже м’яким, за рахунок кефіру, воно не буде вбирати в себе багато соняшникової олії, не буде пригорати і рівномірно обсмажиться.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • кефір – 300 мл;
  • борошно – 400-450 г;
  • цукор – 1 ч.л;
  • сіль – 0.5 ч.л;
  • сода – 0.5 ч.л;
  • яйця – 5 шт;
  • цибуля зелена, пучок;
  • сіль і перець.

Процес приготування пиріжків

Всі продукти для тіста повинна бути кімнатної температури.

Змішуємо кефір з содою і залишаємо на 7 – 10 хвилин.

Відварюємо яйця і дрібно січемо зелену цибулю, можна за смаком ще додати самої різної зелені.

У кефір додаємо сіль і цукор, перемішуємо і частинами всипаємо просіяне борошно. Вимішуємо м’яке і піддатливе тісто. Накриваємо його рушником і залишаємо на 20 хвилин.

Ділимо тісто на порційні шматочки, скачуємо їх в колобки і залишаємо на 10 хвилин.

Розкачуємо коржі, викладаємо начинку, защипуємо краї, формуємо пиріжки.

Обсмажуємо пиріжки на олії з двох сторін до золотистого кольору.

Порада: таке тісто чудово поєднується і з солодкими начинками, тому можете готувати відразу декілька видів пиріжків за раз.

Не вдається скопіювати.