А Ви знали що йод це як бальзам для розсади

В кожнаго з нас дома є йод, ну а якщо нема то придбати його не так складно. Ми знаємо що йод застосовуєть у лікуванні для людей, та є одне але…

Йод має безліч застосувань, як для людей, так і для рослин. Цей антисептик незамінний в саду і городі, він допомагає в боротьбі з фітофторозом, борошнистою росою, захищає коріння від гниття і сприяє нормальному росту і розвитку рослин. У цій статті автор ділиться з вами рецептом використання йоду для розсади.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами “Дом и сад”

Йод допомагає розсаді швидше зійти і краще розвиватися, а також формує її імунітет до можливих хвороб. Використовуйте йод для розсади перців, помідорів, огірків і баклажанів.

Як застосовувати йод для розсади?

Отже, тепер поговоримо про способи застосування. Робимо так: 1 краплю йоду розбавляю в 3х літрах води і поливаю розсаду під корінь. Одного поливу цілком достатньо. Але, хочем відразу зазначити, що з йодом потрібно бути акуратним і дотримуватися дозування, адже у великих кількостях він може завдати шкоди рослинам і обпалити їх.

Після того, як посадите розсаду у відкритий грунт, готуємо наступний розчин: 3 краплі йоду розбавляємо в 10 літрах води і поливаємо також під корінь.