Гарні рецепти для маринування шашлику. М’ясо просто тане в роті

Настав час поїздок на природу та відпочинку з шашликами. Пропонуємо розглянути кілька нових варіантів маринування шашлику.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Улюблена

З кінзою, болгарським перцем та натуральним йогуртом.

Рецепт розрахований на 2 кг м’яса.

Для приготування вам знадобиться:

  • Кінза – 150 грамів;
  • Болгарський перець – 3 шт.;
  • Йогурт – 600 мл.;
  • Лимонний сік – половина лимона;
  • Сіль – за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Для початку необхідно промити перець та обсмажити на грилі.
  2. Після треба почистити перець та нарізати невеликими смужками.
  3. Порвіть кінзу руками.
  4. Змішайте йогурт, сік половинки лимона, кінзу, перець та сіль.
  5. Додайте маринад у м’ясо та ретельно перемішайте.
  6. Залишіть настоюватися на три години.
  7. Смачного!

Прованські трави.

Рецепт розрахований на 2 кг м’яса.

Для приготування вам знадобиться:

  • Олія оливкова – 0,5 л.;
  • Олія соняшникова – 0,5 л.;
  • Лимонний сік – половина лимона;
  • Розмарин свіжий – 4 гілки;
  • Шавлія свіжа – 2 гілки;
  • Чебрець свіжий – 30 гр.;
  • Часник – 5 зубків;
  • Перець чорний, мелений.

Спосіб приготування:

  1. Візьміть невелику місткість та змішайте олії.
  2. В олію додайте перець, зелень та сік половинки лимона.
  3. Вичавите часник та додайте до суміші.
  4. Додайте маринад до м’яса та перемішайте.
  5. Залишіть настоюватися на три години.
  6. Смачного!

Базилік та помідори.

Рецепт розрахований на 2 кг м’яса.

Для приготування вам знадобиться:

  • Томати перетерті – 1 л.;
  • Цукор пісок – 70 гр.;
  • Лимонний сік – з одного лимона;
  • Часник – 5 зубків;
  • Каперси – 1 столова ложка;
  • Базилік свіжий – 100 гр.;
  • Олія оливкова – 100 мл.;
  • Перець – за смаком;
  • Сіль – за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Візьміть невелику місткість, додайте помідори, каперси та цукор.
  2. Вичавите часник та додайте до суміші.
  3. Базилік порвіть руками, додайте до суміші.
  4. Додайте лимонний сік, олію, сіль та перець.
  5. Маринад додайте до м’яса та ретельно перемішайте.
  6. Залишіть настоюватися на три години.
  7. Смачного!

Сметана та апельсиновий сік.

Рецепт розрахований на 2 кг м’яса.

Для приготування вам знадобиться:

  • Апельсин – 1 шт.;
  • Базилік сушений – 2 чайні ложки;
  • Кардамон мелений – 1 чайна ложка;
  • Часник сушений – 2 столові ложки;
  • Сметана домашня – 600 мл.;
  • Майонез домашній – 300 мл.;
  • Перець – за смаком;
  • Сіль – за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Візьміть миску та натріть в неї цедру апельсина. Після вичавите сік та додайте спеції.
  2. Додайте в суміш сметану та майонез.
  3. Маринад додайте до м’яса та ретельно перемішайте.
  4. Залишіть настоюватися на три години.
  5. Смачного!

Біле вино та лимонне сарго.

Рецепт розрахований на 2 кг м’яса.

Для приготування вам знадобиться:

  • Вода питна – 100 мл.;
  • Вино біле, сухе – 200 мл.;
  • Стебла лимонного сарго – 4 шт.;
  • Цибуля — шалот – 200 гр.;
  • Перець горошком – 2 чайні ложки;
  • Сіль – за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Цибулю — шалот необхідно подрібнити великими шматочками.
  2. Наріжте великими шматочками лимонне сарго.
  3. Візьміть миску, додайте воду, вино, спеції, цибулю, лимонне сарго та перемішайте.
  4. Маринад додайте до м’яса та ретельно перемішайте.
  5. Залишіть настоюватися на три години.
  6. Смачного!

Замаринуйте м’ясо за такими рецептами й ваші родичі та друзі будуть приємно здивовані.

Приємного апетиту!

Не вдається скопіювати.