Неймовірно соковита і смачна домашня ковбаса. Рецептом поділилась сусідка румунка! Її можна смажити, варити і запікати
Кращий традиційний рецепт домашньої ковбаси, їх можна смажити, варити і запікати.
Неймовірно соковита і смачна домашня ковбаса. Рецепт румунської кухні!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами intermarium.news
Інгредієнти (для 25 ковбасок):
- 3 кг м’яса свинини
- 1,5 кг м’яса яловичини
- 3 головки часнику
- 1 столова ложка сушеного чебрецю
- 2 столові ложки паприки
- 1 столова ложка кайєнський перець
- 1 чайна ложка перцю
- сіль велика
- ½ чайної ложки запашного перцю
- кишки свині (оболонка)
Рецепт приготування:
- Необхідно почистити кишки і помити їх. Головне не порушити їх цілісність. Окремо розчинити ложку солі в 300 мл води.
- М’ясо свинини і яловичини наріжте на шматочки і змішайте їх в каструлі. Скористайтеся м’ясорубкою.
- Потім в готову масу додайте часник, щіпку солі і перцю, долийте трохи приготовленої води.
- Потім додайте решту спецій. Якщо для ковбасок було вибрано сухе м’ясо, з мінімумом жиру, то можна додати вершків або перемеленого сала, щоб вони вийшли більш соковитими.
- Після чого фарш потрібно вимішати руками, щоб він став щільнішим і з нього пішло зайве повітря. Залиште м’ясо постояти протягом ночі. Коли фарш і оболонка підготовлені, можна починати процес формування домашніх ковбасок.
- Простий спосіб – змінити насадку на м’ясорубці на спеціальний конус, надіти на нього кишку. Зав’язувати вузлик потрібно тільки після того, коли почнете подавати фарш, інакше утворюється повітряний міхур.
- Що стосується щільності, то слід витримувати золоту середину: сильно щільно набита ковбаска може лопнути при високій температурі. А при недостатній щільності будуть утворюватися порожнечі. Знайти оптимальну ступінь щільності можна дослідним шляхом.
Другий варіант на той випадок, якщо у вас немає такої спеціальної насадки або навіть м’ясорубки. Допоможе обрізаний верх від пластикової пляшки.
Його можна закріпити в м’ясорубці або ж використовувати як ручний інструмент, проштовхуючи фарш через шийку і регулюючи при цьому щільність набивання.
У домашніх умовах ковбаски можна смажити, варити і запікати, а також поєднувати ці способи обробки.
При будь-якому способі слід дотримуватися певний температурний режим: щоб зберегти їх соковитими, слід готувати їх при температурі не більше 80 С.
Смачного!