Ніколи не кладіть ці предмети в свою пральну машинку, ось чому…

Чи задумувались ви хоч раз, що поради які пишуть на просторах інтернету не завжди є такими помічними і безпечними як описано в тій чи іншій статті? Сьогодні ми хочемо поділитись з вами правдою.

У сучасному світі люди все частіше хочуть полегшити собі життя, тому вигадують все нові і нові корисні поради для ведення домашнього господарства. Серед цих корисних порад є безліч щодо поліпшення якості прання.

Про це пише Мій світ, за матріалами “Будиночок вікнами в сад”

Одні поради, дійсно, продумані і функціональні, інші ж можуть не тільки не принести ніякої користі, та ще й нашкодити пральній машинці. У цій статті ми спробуєм розібратися в цих та інших радах, щоб уникнути неприємних наслідків.

Самий часто зустрічається лайфхак – звичайна алюмінієва фольга. У мережі існує думка, що якщо в барабан пральної машини покласти кульки з фольги, то істотно скоротиться витрата миючого засобу.

Але ми вам, дорогі господині, не рекомендую цього робити з цілої низки причин:

• При використанні таких кульок є великий ризик появи затягувань на одязі, збиток від яких непорівнянний з нібито економією миючого засобу.

• Крім того, маленькі шматочки фольги можуть і зовсім вивести пральну машину з ладу, так вони здатні пошкодити гумки та ущільнювачі, а також лопаті помпи.

• Від статичної електрики кульки теж не допоможуть, так як мокру білизну і так не електризується.

• До всього іншого, фольга може позначитися на кольорі виробів, вони можуть набувати сірого відтінку.

Ще кульки з алюмінієвої фольги можуть розкришиться в будь-який момент і ви їх потім просто втомитеся збирати по всьому барабану пральної машини.

Ще один метод, який дуже популярний в мережі серед домогосподарок, це волога серветка. Все, як один, кажуть про те, що волога серветка, обертаючись в барабані пральної машини, збирає всі волоски, катишки і інші неприємні дрібниці, тим самим захищаючи від них одяг.

Це далеко не так. Нижче пояснюю, чому:

• Якщо серветка зроблена з тканини, то чому все непотрібне прилипне саме до серветці, а не до інших тканинним виробам, незрозуміло.

• Для чого саме волога серветка, якщо Тож усе, що потрапить в машину, стане вологим.

• Самий неприємний факт – може бути той що пральна машина якраз і через те зламалася, що в фільтр потрапила така маленька серветка.

І, нарешті, самий абсурдна порада – це прання пластикового пакета разом з речами. Пояснюють господині користь від цього тим, що пакети збирають бруд і позбавляють від електрики. Природно, така користь може бути тільки у фантазіях. На практиці нічого доброго з цього не вийде. Але шкода від цього може бути реальною – поліетилен при нагріванні виділяє токсичні речовини.